Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Adelaarshorst decor voor Go Ahead Eagles – Twente

Adelaarshorst decor voor Go Ahead Eagles – Twente

In de Adelaarshorst te Deventer wordt zondag de Eredivisie wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Twente gespeeld. Een duel waarin altijd gestreden wordt voor elke meter en dat zal zondag niet anders zijn. Sporttribune blikt vooruit op deze competitiekraker tussen twee Overijsselse ploegen!

Statistieken Go Ahead Eagles – Twente

Wedstrijden tussen de clubs uit Deventer en Enschede leveren altijd mooie gevechten op. De ene keer wint de รฉรฉn en de andere keer de andere. En een gelijkspel? Dat komt ook regelmatig voor.

Zo ook in de wedstrijd die eerder dit seizoen in Grolsch Veste werd gespeeld. Lange tijd leek het erop dat Twente in eigen huis ging winnen, maar Go Ahead Eagles pakte in de slotfase alsnog รฉรฉn punt in Enschede. Willum Willumsson schoot toen in de blessuretijd een strafschop tegen de touwen.

Renรฉ Hake (trainer Go Ahead): “Met druk naar voren fouten afdwingen”

Go Ahead Eagles trainer Renรฉ Hake blikt op het clubkanaal vooruit op de wedstrijd van zondag thuis tegen FC Twente. En begint met een terugblik op het duel in Enschede: Hake verwacht in de Adelaarshorst een andere wedstrijd. “Dat is wel te hopen, zeker als je kijkt naar het begin van de wedstrijd”, lacht de trainer. “Je weet hoe FC Twente wil spelen, met veel druk naar voren om fouten af te dwingen bij de tegenstander en toe te slaan. Dat lukt hun minder goed in uitwedstrijden, wat ze zelf ook aangeven. Als wij daarvan kunnen profiteren doordat ze net niet die scherpte hebben, dan kunnen wij daarvan profiteren.”

“Sneller en opportunistischer”

“Maar uiteindelijk moet je tegen FC Twente ook heel goed zijn om die wedstrijd te kunnen winnen”, vervolgt Hake. “Ondanks dat ze niet heel veel uitwedstrijden winnen, heel veel weggeven doen ze nog steeds niet. We moeten lef hebben om FC Twente onder druk te zetten. Dat past ook bij ons en in de laatste wedstrijden doen we dat goed. We zijn veel in staat om snel ballen te veroveren, ook op de helft op de tegenpartij. We kunnen daar meer uithalen als de weg naar de goal sneller en opportunistischer kan.”

Ron Jans (trainer FC Twente): “Voorbereid dat we aan de bak moeten”

FC Twente deed afgelopen weekend goede zaken door van FC Volendam te winnen, maar gemakkelijk ging dat niet. Ron Jans weet dat het tegen Go Ahead dan ook echt anders moet om drie punten te scoren: “Tegen Go Ahead wordt het een heel andere wedstrijd dan tegen Volendam. We moeten zondag zorgen dat we beter gewapend zijn tegen Go Ahead Eagles dan we onlangs in de tweede helft tegen FC Groningen en Vitesse hebben laten zien. Het gaat weer om duelleren, knokken om de tweede bal en er met elkaar staan. Dat hoort er ook bij. We zijn erop voorbereid dat we zondag aan de bak moeten.”

“Go Ahead Eagles heeft een enthousiaste ploeg”

Jans vervolgt: “Go Ahead Eagles heeft een enthousiaste ploeg, die druk naar voren zet, maar ook onder druk de spitsen zoekt en dan is het weer vechten om de tweede bal. Voor ons is het van belang dat we voetballend het verschil maken. We zijn allang in de competitie ongeslagen en dat willen we graag zo houden. We zijn in staat om een tegenstander niet te laten scoren, ook dat kan een goed middel zijn om te winnen.โ€

Wanneer is Go Ahead Eagles – Twente

De wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Twente in de Adelaarshorst te Deventer wordt op zondag 19 februari gespeeld. Het duel begint om 14:30 uur. Kan Go Ahead weer stunten in eigen stadion of gaat Twente opnieuw drie punten toevoegen aan het toch al hoge totaal waardoor de Tukkers in het spoor van de Top-4 blijft?

Volg het allemaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal waar je elke dag voorbeschouwingen kunt lezen op wedstrijden in binnen- en buitenland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie