Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Adelaarshorst decor voor Eredivisieduel Go Ahead Eagles – Ajax

Adelaarshorst decor voor Eredivisieduel Go Ahead Eagles – Ajax

Komende zondag is de Adelaarshorst in Deventer het decor voor de Eredivisie wedstrijd Go Ahead Eagles – Ajax Amsterdam. Het duel in de 24e speelronde van de Nederlandse voetbalcompetitie zal volgens goede Deventer traditie worden geopend door het invliegen van een adelaar in het stadion. Geeft dat de Eagles vleugels of gaat Ajax gewoon drie punten pakken? Sporttribune blikt vooruit op Go Ahead Eagles – Ajax!

Statistieken Go Ahead Eagles – Ajax Amsterdam

Eerder dit seizoen verslikte Ajax zich in Go Ahead. Toen de promovendus op 7 november 2021 naar Amsterdam kwam, hadden de Ajacieden ongetwijfeld gerekend op een makkelijk avondje. Niets bleek minder waar. Go Ahead hield zelfs een punt over aan het treffen en dat was zelfs voor de meest optimistische Eagles-fan een daverende verrassingen.

Go Ahead Eagles ook sterk in KNVB beker

De wedstrijd tegen Ajax volgt voor Go Ahead vlak na de loting van de halve finale in de TOTO KNVB beker. De ploeg van trainer Kees van Wonderen werd in die halve eindstrijd gekoppeld aan PSV. Het ontliep daarmee AZ en Ajax, die het tegen elkaar opnemen in de andere halve finale van het nationale bekertoernooi.

Het zijn dus mooie tijden voor Eagles supporters. Zowel de halve finale van de beker als het competitieduel tegen Ajax waren in no-time uitverkocht.

Ajax likt wonden na 2-2 in UEFA Champions League

Ajax speelde woensdag in Lissabon met 2-2 gelijk tegen Benfica en dat was toch enigszins teleurstellend voor de Amsterdammers die toch een beetje gerekend hadden op een overwinning, zodat de return in de Johan Cruijff Arena niet onder druk gespeeld hoefde te worden.

Dat lukte dus niet en dus likt Ajax haar wonden in de aanloop naar de reis richting Deventer. Een nieuwe zeperd tegen de promovendus zou het vertrouwen helemaal schaden en dus is coach Erik ten Hag gebrand op een goede uitslag in de Adelaarshorst.

Het duel heeft wel veel energie gekost, want het duel kende continu een hoog tempo. Go Ahead Eagles daarentegen kon afgelopen week zich ‘rustig’ voorbereiden op de komst van de koploper.

Waar en wanneer is Go Ahead Eagles – Ajax Amsterdam

De Eredivisie wedstrijd Go Ahead Eagles – Ajax Amsterdam staat voor zondag 27 februari op de rol. De spelers worden om 16:45 uur losgelaten in de wei. Volg al het voetbalnieuws rondom de Eredivisie, Go Ahead en Ajax vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie