Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie nacompetitie: ADO Den Haag – Excelsior Rotterdam

Eredivisie nacompetitie: ADO Den Haag – Excelsior Rotterdam

In de nacompetitie van de Nederlandse Eredivisie is nog niets beslist. Na de heenwedstrijd in Rotterdam staan Excelsior en ADO Den Haag nog altijd op gelijke hoogte nadat het eerste duel in deze finale in 1-1 eindigde. Welke club speelt er volgend seizoen in de Eredivisie? Sporttribune blikt vooruit op ADO Den Haag – Excelsior.

Statistieken ADO Den Haag – Excelsior Rotterdam

De finale in de nacompetitie van het Eredivisie seizoen 2021 – 2022 zal beslist worden in de allerlaatste wedstrijd. Excelsior en ADO Den Haag zijn de enige twee kanshebbers op promotie naar de hoogste klasse in het Nederlandse voetbal.

Afgelopen dinsdag werd de heenwedstrijd in Rotterdam Kralingen gespeeld. Excelsior kwam op een 1-0 voorsprong door een treffer van Marouan Azarkan in de 47e minuut. Lang leek het er op dat dat de winnende treffer ging worden, maar ADO sloeg in de blessuretijd alsnog toe. Sem Steijn liet de defensie van Excelsior kansloos en zorgde voor de gelijkmaker (90+2).

ADO coach Giovanni Franken: “Thuis afmaken”

ADO Den Haag coach Giovanni Franken is blij met de remise in Rotterdam. Hij ziet kansen voor zijn ploeg om thuis het karwei af te maken. “We hoopten met een goed resultaat deze return in te gaan. De 1-1 in Rotterdam biedt perspectieven om het thuis af te maken. In een vol uitverkocht stadion met onze fans belooft het een prachtige wedstrijd te worden. Dit is een slotstuk waar je van droomt!”

Marinus Dijkhuizen: “ADO is een stugge ploeg”

Excelsior Rotterdam trainer Marinus Dijkhuizen had vanzelfsprekend gehoopt op een beter resultaat in de eerste wedstrijd van dit tweeluik. De Rotterdammers geven de hoop echter niet op: “We hebben nog alle kans om te promoveren. Natuurlijk is die 1-1 in de blessuretijd zuur, maar we wisten van tevoren dat ADO Den Haag een lastige ploeg is. Het is een stugge ploeg met veel fysieke kracht. We zullen in de return alles op alles moeten zetten om alsnog de winst naar ons toe te trekken.”

Wanneer is ADO Den Haag – Excelsior

De beslissing in de Eredivisie nacompetitie valt op zondag 29 mei als ADO Den Haag – Excelsior wordt gespeeld in het Cars Jeans Stadion. Het duel begint om 18:00 uur. Volg al het voetbalnieuws over de Eredivisie, de Keukenkampioen Divisie, ADO en en dus ook Excelsior via Sporttribune.nl. Het online sportplatform waar jij altijd op de eerste rang zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Β© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie