Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

AFC Ajax Amsterdam hervat Champions League tegen Besiktas

AFC Ajax Amsterdam hervat Champions League tegen Besiktas

Dinsdagavond gaat Ajax tegen Besiktas proberen nog drie punten toe te voegen aan haar totaal in Groep C. De Amsterdammers wonnen hun eerste groepsduel met 1-5 van Sporting Portugal. Bij winst op Besiktas is Europese overwintering al bijna een feit. Sporttribune.nl blikt vooruit op AFC Ajax Amsterdam – Besiktas in de UEFA Champions League, seizoen 2021 – 2022.

Statistieken AFC Ajax Amsterdam – Besiktas

Beide ploegen speelden nog niet eerder tegen elkaar. Het wordt dus een primeur dinsdag in Amsterdam. Afgelopen weekeinde speelde beide ploegen een competitieduel in hun eigen competitie. Ajax deed dat schijnbaar moeiteloos door met 3-0 van FC Groningen te winnen., Besiktas had duidelijk de gedachte al bij dinsdag, want het verloor met 2-1 van laagvlieger Altay.

Favoriet bij AFC Ajax Amsterdam – Besiktas

Ajax won haar eerste groepsduel met 1-5 bij Sporting Portugal en gaf daarmee een stevig visitekaartje af. Besiktas begon de groepsfase juist heel ongelukkig. Het thuisduel tegen Borussia Dortmund ging met 1-2 verloren. De Turken moet nu een uitduel winnen om zich weer terug te knokken in de race om Europese overwintering.

Ajax is door de sterke start favoriet in dit duel, terwijl Besiktas volgens Ten Hag als dark horse bestempeld kan worden. Het is dus dinsdag zaak om de Turken de genadeklap te geven met een thuisoverwinning. Dan is Ajax die tegenstrever voorlopig kwijt in de jacht op tickets voor de knock-outfase.

Erik ten Hag: “Alle vertrouwen in overwinning op Besiktas”

“Ik kijk enorm uit naar het duel tegen Besiktas. De 3-0 op FC Groningen was al mooi, maar dinsdag gaat het dak er echt af”, zo stelde de oefenmeester in Amsterdamse dienst zaterdagavond vast. Over Besiktas zei hij het volgende: “Ik ken de ploeg niet goed, maar je wordt niet zomaar kampioen van Turkije. Wij hebben, zoals altijd, een plan en als we dat goed uitvoeren dan heb ik er alle vertrouwen in dat we dinsdag gaan winnen.”

Zijn collega bij Besiktas heeft al evenveel vertrouwen in een goede afloop. Hij denkt dat Besiktas het in zich heeft om te winnen in Amsterdam. “Als wij in Amsterdam strijd leveren, geloof ik dat we kunnen slagen in onze missie en kunnen winnen van Ajax. Ons werk zal niet gemakkelijk zijn. We spelen tegen een sterk en snel team. We gaan proberen om ons eigen spel te spelen”, zo legt de trainer van Besiktas uit in zijn voorbeschouwing op dit tweede groepsduel in Poule C van de UEFA Champions League.

Blessures en schorsingen

Bij Ajax keert Davy Klaassen terug naar een korte blessureperiode. Of hij speelt hield Ten Hag zaterdag nog in het midden. “Er heeft niemand een voorkeurspositie bij Ajax”, zo stelde hij. “Ook Klaassen niet.” Verder zijn alle sterkhouders fit. AndrĂ© Onana is nog altijd disciplinair geschorst.

Bij Besiktas  zitten er maar liefst zeventien spelers in de lappenmand. Het wordt dus puzzelen voor de coach van de Turken. Onze landgenoot Jermain Lens is niet speelgerechtigd voor het duel tegen Ajax en zal dus ook ontbreken in de Johan Cruijff Arena.

Wanneer is AFC Ajax Amsterdam – Besiktas

De UEFA Champions League wedstrijd AFC Ajax Amsterdam – Besiktas wordt op dinsdag 28 september gespeeld in Amsterdam. Het duel begint al om 18:45 uur en dus niet – zoals gebruikelijk – om 21:00 uur. Volg al het voetbalnieuws, de verrichtingen van Ajax. Besiktas en de andere clubs in de Champions League vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie