Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Feyenoord haalt Europees voetbal bij afscheid Dick Advocaat

Feyenoord haalt Europees voetbal bij afscheid Dick Advocaat

Feyenoord heeft zondag de play-offs om een voorronde ticket voor de UEFA Conference League met 2-0 gewonnen van FC Utrecht. De Rotterdamse formatie gaf daarmee coach Dick Advocaat een waardig afscheid. De Kleine Generaal kreeg het na de 2-0 van Bryan Linssen even kwaad en moest een traantje wegpinken. Feyenoord mag hierdoor komend seizoen spelen in de tweede voorronde van de Conference League. 

Feyenoord – FC Utrecht

Het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht had een omstreden voorgeschiedenis vanwege het aangepaste aanvangstijdstip. Er wordt nu op zondag 12:15 afgetrapt. Al snel nam Feyenoord een 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Sinesterra (25e minuut). Toen invaller Linssen in het slot van de wedstrijd de beslissende 2-0 binnen werkte was het zeker: Feyenoord speelt volgend seizoen voorronde voor de Conference League. Tussendoor ontsnapte de ploeg nog bij een charge van Leroy Fer. Hij kreeg geen rode kaart en mocht ondanks de zware overtreding het duel vervolgen.

Afscheid Dick Advocaat: “Ik kon mijn tranen inhouden”

Na afloop was Feyenoord-trainer Dick Advocaat zichtbaar geëmotioneerd nu zijn professionele loopbaan als coach er definitief op zit: “Ik kan er echt niks aan doen”, zo reageerde hij na afloop bij ESPN. “Ik zou er graag iets aan doen, maar dat lukte niet de tranen binnen te houden. Steven Berghuis zei nog: ’We gaan nog even het veld langs.’ Maar nee, ik niet. Het is vooral mooi dat het stopt met een overwinning.”

Terugkijkend op zijn indrukwekkende carrière zei de Kleine Generaal dat hij het meest trots is op: “Het feit dat ik het zolang volgehouden heb, dat betekent dat je goed in je vel zit. En dat betekent weer dat je niet heel veel verliest. Want als je veel verliest, is het een heel eenzaam beroep.”

| “Gevochten als leeuwen” |

Op de persconferentie na afloop van het duel tegen FC Utrecht blikte hij ook nog even terug op zijn laatste seizoen als hoofdcoach: “De laatste weken kwam het geloof in elkaar terug. Het was vandaag niet mooi, maar wel nuttig”, ging het over het afscheid Dick Advocaat. “We waren vandaag echt een team en je hebt het geluk dat je een fantastische doelman hebt. We hadden bij de eerste vier moeten eindigen. Het is gewoon niet goed dat we dat niet hebben bereikt. Maar gelukkig maken we het vandaag wel een beetje goed. Voor mezelf is het ook een prettig idee. Het geeft een goed gevoel na alles wat er gebeurd is. Ze hebben echt gevochten als leeuwen. Iedereen stond er, de laatste weken. Dat stemt me tevreden. Als straks het nieuwe seizoen begonnen is, is het fijn dat we het aardig hebben afgesloten.”

Afscheid Dick Advocaat: “Altijd speciaal goed bij Feyenoord”

Tot slot ging Advocaat nog in op zijn voorkeur voor de clubs waar hij voor heeft gewerkt en Feyenoord steekt daar toch wel bovenopuit. “Ik had dat al van jongs af aan. Toen ik bij ADO Den Haag speelde, ging Happel naar Feyenoord. Ik had toen al het idee: daar wil ik ook terechtkomen. Toen ik wat kleiner was klom ik al over het hekje omdat ik geen geld had om een kaartje te kopen. Dat is me altijd bijgebleven.”

Volg al het voetbalnieuws via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie