Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie kraker: Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar

Eredivisie kraker: Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar

In de Nederlandse Eredivisie wordt zaterdag 6 mei de competitiekraker Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar gespeeld. Het duel is vooraf een strijd om de derde plek, een positie die recht geeft op deelname aan de groepsfase van de Europa League. Iets was AZ ook nog kan bereiken door de Conference League te winnen en Ajax al kan bereiken dankzij het halen van de bekerfinale. Maar beide clubs willen graag zekerheid en dan is winst in dit duel zeer welkom. Sporttribune blikt vooruit.

Statistieken Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar

AZ heeft Ajax dit seizoen al één keer eerder getroffen. In Alkmaar wist de thuisploeg de Amsterdammers in toom te houden. Hoewel het begin voor Ajax was, trok AZ uiteindelijk aan het langste eind.

Mohammed Kudus leek Ajax op het goede spoor te zetten voor een overwinning door na twaalf minuten al het net achter de AZ doelman te vinden. Dani de Wit (40e minuut) en Jens Odgaard (45e minuut) zorgde er echter voor dat die achterstand nog voor rust werd omgezet in een voorsprong. Uiteindelijk leverde die 2-1 stand dus drie punten op voor AZ en nul voor Ajax.

John Heitinga: β€œDe focus ligt op het behalen tweede plaats”

Heitinga gaat als hoofdtrainer van Ajax dit seizoen geen prijs pakken en dat is een behoorlijke tegenvaller. De ambities van de Amsterdammers zijn dan ook inmiddels behoorlijk naar beneden bijgesteld. β€œDe focus ligt nu volledig op het halen van plaats twee in de Eredivisie. We willen volgend seizoen in de Champions League spelen en dan moet je tweede worden.”

Vertrouwen

Heitinga verwacht dat zijn ploeg de stijgende lijn die het liet zien in de bekerfinale zal doortrekken naar het duel tegen AZ: “Die gifbeker moet nu wel leeg zijn toch? Kudus ging de bekerfinale niet redden, maar na een goede trainingsweek zal hij naar verwachting wel op tijd klaar zijn om tegen AZ te spelen. Taylor zal ten opzichte van de bekerfinale ook weer terugkeren. Ik heb nog steeds vertrouwen in deze groep en we gaan dan ook vol voor de winst tegen AZ.”

Pascal Jansen: β€œWe richten ons op onszelf en niet op Ajax”

AZ heeft een bijzonder jaar. De ploeg is al een tijdje kansloos voor de titel en ook in de beker kon AZ geen potten breken. In Europees verband gaat het echter geweldig. De competitie blijft desondanks natuurlijk ook belangrijk, zodat er ook volgend jaar zo hoog mogelijk in Europa gespeeld kan worden. β€œWe kijken natuurlijk wat Ajax doet, maar blijven ons richten op onszelf. En wij denken dat Ajax te verslaan is. Dat wordt weer een mooie wedstrijd in Amsterdam.”

Druk

Jansen houdt zich daarbij niet bezig met psychologische spelletjes waarbij de bekernederlaag tegen PSV wordt gebruikt om Ajax als aangeschoten vogeltje neer te zetten en daardoor de winstkansen van zaterdag op te hogen: “Nee, daar doe ik niet aan. Er is al zoveel afleiding voor de spelers. Die kunnen gaan geloven wat er geroepen wordt door de buitenwereld. Wij focussen ons op wat we hier aan het bouwen zijn en zullen ook tegen Ajax weer het veld opgaan om te winnen. Er wordt weleens gedacht dat hier bij AZ geen druk is, maar die is er wel. In de periode dat het minder ging, zijn hier ook harde woorden gevallen. En als wij het seizoen niet goed afsluiten zal er ook kritiek zijn.”

Wanneer is Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar

De competitiewedstrijd Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar wordt op zaterdag 6 mei gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Het eerste fluitsignaal zal om 20:00 uur klinken, waarna twee uur later de uitslag van deze topper bekend zal zijn.

Volg de ontknoping in de Eredivisie vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal waar je alles leest over de laatste vier competitieduels van Ajax en AZ.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Β© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie