Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie kraker: Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar

Eredivisie kraker: Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar

Omdat Ajax donderdag met 1-1 gelijkspeelde tegen FC Utrecht en PSV met 1-0 van FC Groningen heeft gewonnen kan Ajax zondag tegen AZ nog geen kampioen worden. De Amsterdammers kunnen zondag al wel een voorschot nemen op de 35e landstitel uit de clubgeschiedenis. Winnen zal echter niet gemakkelijk worden, want AZ strijdt nog met PSV om de tweede plek in de Eredivisie. 

Historie Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar

Dit keer speelde Ajax en AZ al twee keer tegen elkaar in het AFAS Stadion te Alkmaar. Eenmaal voor de competitie en één keer voor de TOTO KNVB beker. Beide keren wonnen de Amsterdammers. De Eredivisie wedstrijd eindige in 0-3 en het bekerduel werd bij 0-1 afgefloten.

Voor dit seizoen was het juist AZ dat Ajax regelmatig alle hoeken van het veld liet zien. De Alkmaarse formatie won in het seizoen 2019 – 2020 beide confrontaties tegen de Amsterdammers. Ook een seizoen eerder pakte AZ drie punten tegen Ajax door het thuisduel in het eigen AFAS stadion met 1-0 te winnen.

Spannende slotfase Eredivisie

Als Ajax verliest van AZ kan het nog spannend worden in de Eredivisie. Na deze topper moet het aantreden tegen FC Emmen, dat strijdt tegen degradatie en moet vervolgens naar Rotterdam voor de klassieker tegen Feyenoord.

Mochten beide duels verloren gaan, dan zal het tegen VVV Venlo moeten gebeuren in de een na laatste speelronde. In het meest extreme geval valt de beslissing in de slotronde van de Eredivisie en daarin moet Ajax het opnemen tegen Vitesse.

PSV heeft een relatief makkelijk programma af te werken. De Eindhovenaren spelen nog tegen SC Heerenveen, Willem II, PEC Zwolle en FC Utrecht. AZ mag ook nog altijd hopen op het kampioenschap. De ploeg van trainer Pascal Jansen speelt in het restant van de competitie nog tegen RKC Waalwijk, Fortuna Sittard, FC Groningen en Heracles Almelo.

Favoriet bij Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar

Volgens de kenners is Ajax de absolute favoriet in de topper tegen AZ. Bij de bookmakers liggen de odds voor winst van Ajax een stuk lager dan bij een overwinning van AZ. Volgens de coaches van beide ploegen wordt het echter een spannende strijd. Ajax-coach Erik ten Hag: “We moeten 100 procent zijn om AZ te verslaan”, zegt hij over aankomende topper. “AZ is gewoon een kwalitatief zeer sterke ploeg.”

Erik ten Hag: “We hebben nog steeds vertrouwen”

Ajax heeft het de laatste weken moeilijk. Vooral scoren lijkt een probleem. Tegen AS Roma werd er twee keer niet gewonnen, tegen RKC Waalwijk won het met maar 1-0 en in het duel tegen FC Utrecht scoorde het ook maar één keer: 1-1. “We hebben nog steeds vertrouwen, want het spel is wel goed. We weten wat we kunnen en weten ook wat we moeten doen om van AZ te winnen zondag.”

Pascal Jansen: “Spelopvatting AZ en Ajax hebben overeenkomsten”

AZ-trainer Pascal Jansen ziet zeker kansen voor zijn ploeg tegen koploper Ajax. Volgens hem zit AZ in een goede fase van het seizoen en is het spel van zijn formatie goed genoeg om Ajax partij te bieden: “Zij nemen ook veel risico met de mensen op de vleugels die veel ruimte weggeven. In onze spelopvatting zijn veel overeenkomsten te zien. Het spel van Ajax ligt ons wel.”

Tijdstip Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar

De Eredivisietopper Ajax – AZ Alkmaar is zondag 25 april en begint 14:30 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Volg al het voetbalnieuws over Ajax, AZ en de Eredivisie via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie