Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Ajax Amsterdam – FC Volendam

Eredivisie: Ajax Amsterdam – FC Volendam

De midweekse speelronde in de Eredivisie wordt afgesloten met de Noord-Hollandse streekderby Ajax Amsterdam – FC Volendam. Kan Alfred Schreuder de rust behouden door drie punten te scoren of gaan de provinciegenoten het vuurtje in de Johan Cruijff Arena nog wat verder opstoken door Ajax punten afhandig te maken? Sporttribune.nl blikt vooruit op Ajax – Volendam!

Statistieken Ajax Amsterdam – FC Volendam

Het is alweer een tijdje geleden dat beide clubs tegen elkaar speelden. Volendam was lange tijd actief in de Keukenkampioen Divisie. En daar hoef je niet naar Amsterdam af te reizen voor een potje tegen Ajax 1. Dit jaar is dat dus wel het geval en het toeval wil dat Volendam dat doet onder leiding van een ex-Ajacied: Wim Jonk.

Jonk heeft het tot nu toe lastig in de Eredivisie. Zijn elftal wint moeizaam en ging ook afgelopen weekend weer onderuit. Tegen Excelsior verloor het met 2-0. Ook Ajax was in Rotterdam dit weekend. In de Klassieker tegen Feyenoord werd het 1-1. De kraker was vooral spannend en Feyenoord domineerde grote delen van de wedstrijd. De 1-0 van Paixao was even mooi als verdiend.

Na de rust werd Ajax iets sterker, maar leek de 2-0 dichterbij dan de 1-1. Toch viel die gelijkmaker. Op een totaal ongelukkige werkte de verder uitstekend spelende Mats Wieffer de bal in eigen doel. Daarna werd er niet meer gescoord waardoor de punten werden gedeeld in de 200ste Klassieker.

Alfred Schreuder: “Ups en downs horen er bij”

Ajax-trainer Alfred Schreuder zit voorlopig nog waar hij zit. De assistent trainer werd in Amsterdam vervangen vlak voordat Ajax tegen FC Volendam gaat spelen. Een wedstrijd die ook voor Schreuder weer belangrijk wordt, want verliezen betekent (extra) crisis. Schreuder: “We zijn nog steeds een ploeg in opbouw en daar horen ups en downs bij.”

Drie keer winnen

Schreuder vervolgt: “De Klassieker zal de komende dagen nog wel in ons hoofd zitten, maar we moeten ook weer snel omschakelen. Want in de komende drie wedstrijden moeten we telkens drie punten gaan pakken en dat begint donderdag al tegen Volendam. Daarna moeten we als Ajax zijnde ook afrekenen met Cambuur en Excelsior. We moeten van onszelf eisen dat Volendam, Cambuur en Excelsior negen punten gaat opleveren. Alles minder zou Ajax-onwaardig zijn.”

Wim Jonk: “Ik blijf een Ajacied”

Bij FC Volendam is Wim Jonk de hoofdtrainer. Hij kijkt uit naar de ontmoeting tegen zijn oude club, maar gaat vooral kijken hoe zijn elftal zich staande gaat houden in Amsterdam. Jonk: “Wij willen als Volendam aantrekkelijk en aanvallend voetbal spelen. Dat is waar Johan Cruijff ook voor stond. Als ik naar een stadion ga, dan wil ik vermaakt worden. Ik blijf een Ajacied. Ik geniet van het spel van Ajax. Het wordt voor ons een interessante en moeilijke wedstrijd.”

Wanneer is Ajax Amsterdam – FC Volendam

Het Eredivisie duel Ajax – Volendam wordt op donderdag 26 januari gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. De aftrap zal om 21:00 uur plaatsvinden. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Volg al het Nederlandse voetbal in de Eredivisie vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwsplatform waar je elke dag terecht kunt voor nieuwe voorbeschouwingen op duels uit de Eredivisie. KNVB beker en de buitenlandse topcompetities!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie