Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie speelronde acht: Ajax Amsterdam – Go Ahead Eagles

Eredivisie speelronde acht: Ajax Amsterdam – Go Ahead Eagles

Op zaterdag 1 oktober hervat Ajax de competitie met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De club uit Deventer wist de Amsterdammers vorig seizoen flink pijn te doen door vier punten te pakken in de onderlinge duels. Kan Go Ahead dit seizoen opnieuw stunten of neemt Ajax revanche? Sporttribune.nl blikt vooruit op Ajax Amsterdam – Go Ahead Eagles.

Statistieken Ajax Amsterdam – Go Ahead Eagles

We hebben het al een beetje verklapt, maar vorig seizoen bleek Go Ahead een angstgegner voor Ajax. Tegen de club van de Adelaar was Ajax zowel thuis als uit een gewilde prooi. In Deventer werd het 2-1 voor Go Ahead nadat Cordoba en Rommens in de eerste helft het net achter Ajax doelman Andrรฉ Onana wisten te vinden. De tegengoal van Berghuis was slechts voor de statistieken.

In Amsterdam wist Go Ahead het Ajax opnieuw moeilijk te maken. Beide elftallen kwamen niet tot scoren, waardoor het eindigde zoals in het begon: in 0-0. En dat was een bonuspunt voor Go Ahead Eagles en twee dure punten verlies voor thuisploeg Ajax.

Alfred Schreuder (trainer Ajax): โ€œOntwikkeling zien in manier van spelenโ€

Vorig seizoen was Erik ten Hag nog trainer in Amsterdam en dus heeft de nieuwe leidsman Alfred Schreuder geen last van het Go Ahead-complex. Het zit vooral met de nederlagen tegen Liverpool en AZ in zijn maag. โ€œHet was vervelend om blok รฉรฉn van het seizoen af te sluiten met twee nederlagen.”

Positiewisselingen

Daarom kijkt Schreuder ook het liefste vooruit, naar zaterdag. “Blok twee beginnen we met de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Ik hoop een ontwikkeling te zien in de manier van spelen. In de aanvalsvormen moeten we veel variatie en positiewisselingen hebben. Ook de beginfase van de opbouw hopen we beter te doen. We willen de komende elf wedstrijden goed doorkomen. Ik kijk ernaar uit.”

Renรฉ Hake (trainer Go Ahead Eagles): โ€œLaten zien dat we strijden voor handhavingโ€

Voor Go Ahead Eagles is het begin van dit seizoen niet meegevallen, maar vlak voor de interlandbreak werd er eindelijk gewonnen. FC Emmen werd met 2-0 verslagen en dat geeft de Deventer burger moed. Go Ahead Eagles trainer Rene Hake: โ€œHet is belangrijk dat we vorige week tegen Volendam en nu tegen Emmen lieten zien dat we kunnen winnen van ploegen waarmee we dit seizoen moeten strijden voor handhaving. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we net als vorig seizoen tegen Ajax bonuspunten kunnen pakken in die strijd om het Eredivisieschap.โ€

Wanneer is Ajax Amsterdam – Go Ahead Eagles

De Eredivisie wedstrijd Ajax Amsterdam – Go Ahead Eagles in de achtste speelronde van de Nederlandse Eredivisie staat voor zaterdag 1 oktober op het programma. Het duel begint om 20:00 uur en zal worden gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam.

Volg al het nieuws rondom de Eredivisie, Go Ahead Eagles en Ajax Amsterdam vanaf de eerste rij door plaats te nemen in het virtuele sportstadion van Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie