Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wie wint de return bij het Europa League duel: Ajax Amsterdam – OSC Lille

Wie wint de return bij het Europa League duel: Ajax Amsterdam – OSC Lille

Ajax speelt donderdag de Europa League return tegen Lille. De Amsterdammers wonnen in Frankrijk met 1-2 en hopen die voorsprong minimaal vast te houden in de Johan Cruijff Arena. Ajax Amsterdam – OSC Lille gaan bepalen wie er doorstoot naar de laatste zestien in de UEFA Europa League. Zit Ajax straks in de koker bij de loting? 

Ajax boekte vorige week in de eerste ontmoeting een knappe 1-2 zege in en tegen Lille. Daar zag het overigens lang niet naar uit. Hoewel de Amsterdammers een veldoverwicht hadden, konden zij dit, ondanks een aantal grote kansen, niet uitdrukken in de score. In de 72e minuut kwam Lille ook nog eens op voorsprong en leken de Amsterdammers met een nederlaag terug te moeten keren naar huis.

In de 87e minuut wist Dusan Tadic echter alsnog uit een (makkelijk gegeven) penalty gelijk te maken en twee minuten later was het Brian Brobbey die zelfs de winnende treffer wist binnen te schieten. Zo ontsnapte Ajax aan een nederlaag, maar gezien het wedstrijdverloop was dat wel een terechte uitslag.

Eredivisie

Ajax kwam ook afgelopen weekend zonder kleerscheuren door. De ploeg van trainer Erik ten Hag hoefde zich tegen Sparta niet al te veel in te spannen en won vrij gemakkelijk met 4-2 van Sparta. De ploeg werkt daardoor vrij ontspannen toe richting komende donderdag. Datzelfde geldt echter ook voor Lille. De Franse ploeg won vrij gemakkelijk met 4-1 van Lorient en voert daardoor nog steeds de ranglijst van Ligue 1 in Frankrijk aan.

Ajax Amsterdam – OSC Lille: Ajax op zijn hoede

Ajax zal, ondanks de overwinning, echter wel op z’n hoede moeten zijn voor de koploper van de Franse Ligue 1. Eén doelpunt voor hen volstaat namelijk al om de achtste finales te bereiken. En aan dat scenario ontsnapte de ploeg van Erik ten Hag juist in de vorige ontmoeting. Wat bovendien niet meehelpt, is het naar alle waarschijnlijkheid ontbreken van het duo Noussair Mazraoui en Nicolas Tagliafico vanwege gezondheidsredenen.

Erik ten Hag: “Teruggevochten na achterstand”

Trainer Erik ten Hag rekent zich dan ook nog lang niet rijk tegen Lille: “In de eerste wedstrijd hebben we uitstekend veldspel laten zien en heeft de ploeg zich op karakter teruggevochten na de achterstand. Maar de return wordt nog een heel gevecht. Ze staan niet voor niets bovenaan in Frankrijk.”

Bookmakers geloven in Ajax

De bookmakers geven de Amsterdammers in ieder geval de meeste kans om door te gaan. De quotering voor Ajax staat namelijk op x1,85. Een Franse overwinning levert daarentegen x3,80 op. Tenslotte staan de odds voor een gelijkspel na negentig minuten op x3,60.

Ajax Amsterdam – OSC Lille

Ajax – Lille wordt donderdag 25 februari gespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Het aanvangstijdstip is 18.55 uur. Zal Ajax het Franse Lille weten te verslaan en de 1/8e finales van de Europa League weten te bereiken? Of weet het Franse Lille de Amsterdammers toch te verslaan?

Volg al het voetbalnieuws over de Europa League en Ajax via de voetbalnieuwspagina van Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie