Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie kraker: Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven

Eredivisie kraker: Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven

In de Eredivisie wordt zondag de kraker Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven gespeeld. Ajax is koploper, maar heeft de grootse vorm nog niet te pakken, terwijl PSV na de stunt tegen Arsenal in de Europa League op een roze wolk leeft. Sporttribune blikt vooruit op deze Nederlandse voetbaltopper!

Statistieken Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven

Een snelle blik op de Head 2 Head statistieken leert ons dat Ajax in de Eredivisie de laatste tijd vaak de baas is over PSV. De Eindhovenaren winnen daarentegen meestal als er om bekerwinst of om de SuperCup gespeeld wordt. Hierdoor zijn de statistieken qua onderlinge resultaten redelijk in balans.

De laatste keer dat Ajax – PSV in de competitie op het programma stond was op 24-10-2021. De Amsterdammers hadden twee maanden ervoor met 0-4 van PSV verloren in de Johan Cruijff Schaal en zinde op revanche. Dat kreeg Ajax ook, want er werd met maar liefst 5-0 gewonnen.

Alfred Schreuder (trainer Ajax): “Weer een topwedstrijd tegen een PSV in vorm”

Bij Ajax loopt het allemaal niet zo vlotjes de laatste maanden en dan is er altijd onrust in de hoofdstad. Schreuder was daarom extra blij dat er dinsdagavond in de Champions League met 2-0 werd gewonnen bij Rangers FC, want daardoor komt er iets meer rust in de ploeg in de aanloop naar de topper tegen PSV. Schreuder: “Die wedstrijden moet je los van elkaar zien, maar het is wel weer een topwedstrijd tegen een PSV in vorm. Ze hebben Luuk de Jong terug, wat voor hun een uitstekende speler is.”

Sterke PSV aanval

“We moeten vooral naar onszelf kijken, naar de dingen die we goed hebben gedaan. Ik denk dat we van achteruit goed gespeeld hebben, rust hebben uitgestraald. Timber en Bassey speelden sterk centraal, met Álvarez daarvoor, het is belangrijk dat we dat blok hebben tegen een sterke PSV voorhoede met Gakpo, Madueke en De Jong.”

Ruud van Nistelrooij (trainer PSV): “Het is zaak voor ons om daar bij te blijven”

Voor PSV trainer Ruud van Nistelrooij liggen de zaken totaal anders. Tot vorige week heeft de nieuwbakken trainer ongetwijfeld veel druk gevoeld, zoals dat hoort bij een topclub. Maar winst op Arsenal en daarmee een zekere overwintering in Europa heeft ervoor gezorgd dat PSV vol zelfvertrouwen kan toewerken naar de wedstrijd tegen Ajax. Van Nistelrooij is dan ook nuchter in zijn analyse vooraf: “Je ziet hoe dicht het bij elkaar staat. Je ziet dat bij de eerste vier, vijf ploegen. Het is zaak voor ons om daar bij te blijven.”

Niet beslissend

Van Nistelrooij vervolgt: “Daarin is Ajax-uit een wedstrijd op zich. We willen ons presenteren. Maar een nederlaag zou dus niet desastreus zijn. Het is nog niet dat je zegt: daar valt de beslissing.”

Wanneer is Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven

De Nederlandse voetbaltopper Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven in de dertiende speelronde van de Eredivisie wordt op zondag 6 november gespeeld. Het duel in de Nederlandse voetbalcompetitie begint om 16:45 uur in de Johan Cruijff Arena.

Volg al het nieuws rondom het voetbal in ons land én in Europa vanaf de eerste tribunerij via Sporttribune.nl: het sportnieuwsplatform waar je elke dag op de hoogte wordt gehouden, ook over de Eredivisie, Ajax en PSV.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie