Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Johan Cruijff Schaal 2022: Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven

Johan Cruijff Schaal 2022: Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven
Poll

Wie wint de Johan Cruijff Schaal 2022

31%
69%

Op zaterdag 30 juli is de Johan Cruijff Arena in Amsterdam het decor voor de Johan Cruijff Schaal 2022, de traditionele seizoenopening van het Nederlandse betaalde voetbal. Dit keer gaat de strijd tussen landskampioen Ajax en bekerwinnaar PSV. Sporttribune.nl blikt vooruit op de Nederlandse Supercup Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven.

Statistieken Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven

Duels tussen Ajax en PSV zijn altijd beladen en spannend. In de Eredivisie wist Ajax in eigen huis flink uit te halen door met 5-0 te winnen. In het Philips Stadion te Eindhoven was het een stuk spannender. Ajax won echter wel. Een omstreden 1-2 besliste dat topduel.

De Johan Cruijff Schaal van vorig jaar had dezelfde deelnemers als dit jaar. De confrontatie Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven eindigde toen in een oor wassing voor Ajax. PSV won namelijk zeer overtuigend met 4-0 van de Amsterdammers.

Alfred Schreuder (trainer Ajax Amsterdam): “Ik wil de Johan Cruijff Schaal winnen”

Ajax verloor deze zomer enkele topspelers en zag ook trainer Erik ten Hag vertrekken. Alfred Schreuder is nu trainer in de hoofdstad en hij wordt tegen PSV direct op de proef gesteld: “Ik ben een trainer die denk ik heel erg in de lijn van Erik ten Hag zit. Op de manier van spelen en werken. Zonder arrogant te zijn, moet je altijd de ambitie hebben om het hoogste na te streven. Dat geldt ook voor Ajax. Wat dat betreft willen we heel graag kampioen worden, de Johan Cruyff schaal winnen en de KNVB Beker winnen.”

Schreuder: “Ik heb zelf de ambitie om de Champions League te winnen”

Schreuder geeft overigens ook direct aan dat de Johan Cruijff Schaal slechts een voorproefje is voor de rest van het seizoen waarin hij de lat wel heel hoog gaat leggen: “Ik heb zelf de ambitie om de Champions League te winnen”, zegt hij overtuigd van eigen kunnen.

Ruud van Nistelrooy (trainer PSV): ”Spelen om de Johan Cruijff Schaal is een eer”

PSV verruilde deze zomer Roger Schmidt voor Ruud van Nistelrooy. De nieuwbakken trainer heeft zin in de topper tegen de Amsterdammers: “De Johan Cruijff Schaal spelen is een eer voor elke club. Ook omdat je een fantastische bekerwinst hebt gehaald tegen dezelfde tegenstander. Ook omdat je je daar dan kan presenteren als team, als club tegen Ajax. Dat is altijd geweldig.”

Wanneer is de Johan Cruijff Schaal Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven?

De Johan Cruijff Schaal 2022 tussen Ajax en PSV wordt op zaterdag 20 juli om 20:00 uur gespeeld. Het decor voor deze seizoenopener in het Nederlandse betaalde voetbal. Volg al het voetbalnieuws over de Johan Cruijff Schaal, Ajax en PSV vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online nieuwsplatform over het Nederlandse voetbal!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie