Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: Ajax Amsterdam – Rangers FC

UEFA Champions League: Ajax Amsterdam – Rangers FC

Komende woensdag begint voor Ajax dan ook eindelijk de groepsfase in de UEFA Champions League. De Amsterdammers beginnen dit seizoen met een thuiswedstrijd tegen Rangers FC. En dat is uitgerekend de ploeg die PSV Eindhoven uit het miljardenbal wist te houden. Kan Ajax wel winnen van de Schotse formatie onder leiding van Giovanni van Bronckhorst? Sporttribune blikt vooruit op Ajax Amsterdam – Rangers FC!

Statistieken Ajax Amsterdam – Rangers FC

De onderlinge duels tussen Ajax en Rangers liggen al ver achter ons. Zo ver dat er zelfs geen YouTube filmpjes van te vinden zijn. De laatste keer dat beide clubs elkaar op het voetbalveld troffen, was namelijk in 1996(!), ruim vijfentwintig jaar geleden. Ajax wist toen tweemaal te winnen van het toenmalige Glasgow Rangers. In Schotland werd het 0-1 en in Amsterdam 4-1.

Afgelopen weekend speelde de Rangers FC de belangrijkste wedstrijd van het jaar in de Schotse competitie. De kraker tegen stadsgenoot Celtic. Van Bronckhorst had goede herinneringen aan de Old Firm, maar zal deze editie snel willen vergeten. Celtic versloeg Rangers FC namelijk met maar liefst 4-0!

Ajax wint wel in Eredivisie

Terwijl Rangers FC dus met een dikke nederlaag van het veld droop, wist Ajax in de Nederlandse Eredivisie wel tot winst te komen. In de Johan Cruijff Arena werd SC Cambuur met 4-0 verslagen. Een duidelijke uitslag, al was het spel niet om over naar huis te schrijven.

Steven Bergwijn goud waard

Ajax-trainer Alfred Schreuder maalt er niet om en is vooral blij met de manier waarop Ajax de punten weet te pakken. Ook in mindere wedstrijden. Volgens Schreuder is dat vooral te danken aan nieuwe aanwinst Steven Bergwijn. “Wij prijzen ons natuurlijk heel gelukkig dat hij bij Ajax speelt”, vertelt de Ajax trainer aan ESPN. “Het is een geweldige speler, een geweldige jongen. Hij heeft een goede drive. Als je naar de kwaliteit van het afwerken kijkt, is dat wel erg hoog. Ik had niet verwacht dat hij zó goed kon schieten.”

Bergwijn zelf is ook blij met de huidige vorm en hoopt die ook tegen Rangers FC te kunnen etaleren. “Ik moet gewoon zo doorgaan. Maar het verbaast me niet dat het zo gaat. Ik heb altijd wel scorend vermogen gehad, maar als je niet speelt, kan je het ook niet laten zien. De laatste jaren heb ik veel gewerkt aan het afwerken. In Engeland ben ik sterker geworden en heb ik sneller leren handelen.”

Wanneer is Ajax Amsterdam – Rangers FC

De UEFA Champions League wedstrijd Ajax Amsterdam – Rangers FC wordt op woensdag 7 september gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Beide ploegen trappen al om 18:45 uur af en dus niet om 21:00 uur zoals we afgelopen jaren gewend waren in de Champions League.

Volg al het nieuws rondom de Champions League, Van Bronckhorst, Rangers FC en natuurlijk ook van Ajax vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en lees dagelijks updates over het Nederlandse voetbal en de (inter)nationale sporthelden.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie