Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie speelronde 6: Ajax Amsterdam – sc Heerenveen

Eredivisie speelronde 6: Ajax Amsterdam – sc Heerenveen

In speelronde 6 van de Nederlandse Eredivisie komt koploper Ajax uit tegen sc Heerenveen. De Friese formatie reist af naar Amsterdam nadat de ploeg van trainer Alfred Schreuder midweeks met 4-0 gehakt maakte van Rangers FC. Kan Heerenveen in datzelfde decor het Ajax wel moeilijk maken? Sporttribune.nl blikt vooruit op Ajax Amsterdam – sc Heerenveen.

Statistieken Ajax Amsterdam – sc Heerenveen

De laatste vijf onderlinge ontmoetingen eindigden allemaal in overwinningen voor de Amsterdammers. De laatste keer dat Heerenveen met een punt of meer huiswaarts keerde was in 2019. Toen eindigde Ajax – Heerenveen in de Johan Cruijff Arena een spectaculair 4-4 gelijkspel.

Afgelopen seizoen pakte Ajax zes punten tegen de Friese formatie. In het Abe Lenstra stadion werd het 0-2 voor de bezoekers uit onze hoofdstad en in de Johan Cruijff Arena won Ajax haar kampioenswedstrijd met 5-0 waardoor ze zich opnieuw kampioen van Nederland mogen noemen.

https://youtu.be/oH5FsOrk3

Alfred Schreuder (trainer Ajax): “Ik heb een team gezien dat per se wil winnen”

Ajax trainer Alfred Schreuder heeft een mooi week achter de rug dankzij een simpele 4-0 zege op Rangers FC in UEFA Champions LEague. De coach neemt die goede vibe ook mee naar het duel tegen sc Heerenveen. “Ik heb een team gezien dat per se wilde winnen en met name samen wilde spelen”, vertelde de coach bij RTL7 na de winst op Rangers FC. “Voor een trainer is dat laatste het allerbelangrijkste. Dat je het gevoel krijgt dat we het met z’n allen doen, sámen. Dat had ik op deze avond.”

“Wij richten ons eerst op het duel met SC Heerenveen”

Na de zege op Rangers FC volgen nog de echte testen tegen Liverpool en Napoli, maar Schreuder is daar nog niet mee bezig: “Wij richten ons eerst op het duel met SC Heerenveen.”

Kees van Wonderen (trainer sc Heerenveen): “Geen wedstrijd van maken of breken”

sc Heerenveen trainer Kees van Wonderen baarde vorig seizoen opzien door met Go Ahead Eagles vier punten te pakken van Ajax. Gaat hij dat dit seizoen weer doen? Van Wonderen: “Voor mij is dat geen wedstrijd van maken of breken. We gaan ons best doen en zien wel waar dat toe gaat leiden. Zij zijn de favoriet.”

Wanneer is Ajax Amsterdam – sc Heerenveen

De Eredivisie wedstrijd Ajax – Heerenveen is op zaterdag 11 september en begint om 16:45 uur. Het duel wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Volg al het nieuws over speelronde 6 in de Nederlandse competitie en volg de verrichtingen van sc Heerenveen en Ajax in hun onderlinge duel.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie