Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Ajax speelt kampioenswedstrijd: Ajax Amsterdam – sc Heerenveen

Ajax speelt kampioenswedstrijd: Ajax Amsterdam – sc Heerenveen
Poll

Ajax wordt woensdag kampioen

87%
13%

Woensdag kan Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena kampioen van Nederland worden door de Eredivisiewedstrijd tegen sc Heerenveen te winnen. Als Ajax er niet in slaagt te winnen en PSV wint wΓ©l van N.E.C. Nijmegen, dan zal de landstitel in de laatste speelronde beslist worden. Sporttribune.nl blikt vooruit op Ajax Amsterdam – sc Heerenveen in speelronde 33 van de Eredivisie.

Statistieken Ajax Amsterdam – sc Heerenveen

Als we kijken naar de Head 2 Head statistieken dan hoeft Ajax niet zo bang te zijn dat de titel niet gepakt wordt komende woensdag. Ajax wint namelijk bijna altijd van de Friese formatie. De laatste keer dat het daarin niet slaagde was in 2019. Toen werd het 4-4.

Dit seizoen gingen de Amsterdammers al op bezoek in het Abe Lenstra stadion. Dat duel eindigde in een 0-2 overwinning voor de bezoekers uit de hoofdstad. Namens de AFC scoorden Sebastien Haller (1e helft) en David Neres (2e helft).

Erik ten Hag behoudt rust

Na de 2-2 tegen AZ Alkmaar bleef Ten Hag al rustig en dat veranderde niet toen PSV in de slotfase plots ook punten verspeelde tegen Feyenoord (2-2). De aanstaande kampioenswedstrijd moet volgens de oefenmeester vooral serieus genomen worden: “We hebben zelf het stuur in handen en bepalen dus helemaal zelf hoe deze titelrace af gaat lopen. We moeten ons focussen op de wedstrijd tegen sc Heerenveen en de rest is bijzaak.”

Ole Tobiasen verwacht stormloop op Friese doelman

Bij sc Heerenveen bereiden ze zich voor op een lastige avond in Amsterdam. Toch wil trainer Ole Tabiasen zich niet zomaar naar de slachtbank laten voeren. “We proberen natuurlijk een resultaat te halen, maar daar reken je natuurlijk niet op punten. Zo eerlijk moet je ook zijn. Het wordt natuurlijk een hartstikke moeilijke uitwedstrijd komende woensdag in de Arena. Ajax moet winnen om kampioen te worden. Hopelijk kunnen wij stunten.”

Wanneer is Ajax Amsterdam – sc Heerenveen

De kampioenswedstrijd Ajax Amsterdam – sc Heerenveen wordt op woensdag 11 mei gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Het duel begint, zoals alle wedstrijden in deze speelronde, om 20:00 uur. Volg de laatste meters richting het uitreiken van de kampioensschaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en zit vooraan met de nieuwsberichten over de Eredivisie, sc Heerenveen en Ajax.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Β© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie