Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Ajax Amsterdam – Sparta Rotterdam

Eredivisie: Ajax Amsterdam – Sparta Rotterdam

Ajax speelt zondag thuis tegen Sparta. Kan de ploeg van trainer John Heitinga 3 punten pakken in het duel Ajax Amsterdam – Sparta Rotterdam? Of kan Sparta profiteren van het midweeks Europa League programma dat Ajax af moest draaien tegen 1. FC Union Berlin? Sporttribune blikt vooruit op Ajax – Sparta.

Statistieken Ajax Amsterdam – Sparta Rotterdam

De onderlinge duels tussen Ajax en Sparta zorgden in de laatste vijf edities voor vijf Amsterdamse zeges. Dit seizoen wist Ajax op het Kasteel in Rotterdam al 0-1 zege te boeken. Matchwinner in het duel uit speelronde drie werd Steven Bergwijn.

De laatste keer dat Ajax gastheer speelde voor de Spartanen was op 9 april 2022. Ook toen werd er een zuinige zege geboekt door Ajax. De gasten uit Rotterdam kwamen zelfs 0-1 voor. Maar na rust trok Ajax de wedstrijd alsnog naar zich toe. Eindstand: een zwaar bevochten 2-1.

John Heitinga (Ajax Amsterdam) “Wij moeten het elke tegenstander lastig maken”

Ajax Amsterdam speelde eerder deze week in eigen stadion tegen Union Berlin in Europa League. De ploeg van trainer John Heitinga slaagde erin de nul te houden (0-0) tegen de nummer twee uit de Bundesliga. Aanstaande zondag spelen de Ajacieden opnieuw in Amsterdam. Dit keer is Sparta de gast. “Het is aan ons om elke tegenstander die naar Amsterdam komt het zo lastig mogelijk te maken en zorgen dat de punten hier blijven”, zegt de trainer van Ajax.

“Iedereen nodig tegen Sparta”

Volgens de nieuwe trainer van de Amsterdamse club kunnen de spelers nog beter presteren dan zij de laatste weken hebben laten zien. “We weten dat we zelfvertrouwen moeten creëren. Het spel dat wij willen spelen is moeilijk. De concentratie en discipline zijn daarin heel belangrijk. We moeten zorgen dat we een collectief zijn omdat we iedereen ook tegen Sparta hard nodig hebben”, vertelt trainer Heitinga op de clubkanalen.

Maurice Steijn: “Met borst vooruit naar Amsterdam”

De bezoekende formatie, Sparta Rotterdam, staat momenteel zesde in de Nederlandse Eredivisie. Dit kalenderjaar heeft de ploeg van trainer Maurice Stijn zelfs nog geen wedstrijd verloren! En dus gaan de Spartanen met veel zelfvertrouwen naar de Johan Cruijff Arena. “We gaan met de borst vooruit naar Amsterdam, want in elke wedstrijd liggen kansen”, zegt de trainer van de Spartanen.

“We moeten gewoon doorgaan”

Sparta heeft vier punten meer dan eerste achtervolger FC Utrecht. Volgend weekend komen de Domstedelingen naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen de Spartanen op het Kasteel. Trainer Steijn heeft dan ook geen zorgen om de huidige ranglijst. “De afstand naar de ploegen onder ons wordt steeds groter. We moeten gewoon op deze manier doorgaan en van wedstrijd tot wedstrijd beleven.”

Wanneer is Ajax Amsterdam – Sparta Rotterdam

De Eredivisie wedstrijd Ajax – Sparta zal op zondag 19 februari in de Johan Cruijff Arena worden gespeeld. Onder het toeziend oog van ruim 50.000 toeschouwers zal de aftrap om 16:45 uur worden verricht.

Volg al het nieuws rondom het Nederlandse voetbal in de Eredivisie, de wedstrijden van Sparta en die van Ajax vanaf de eerst rij via het online sportnieuws stoeltje dat speciaal voor jouw gereserveerd is op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie