Momenteel jij en 55 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Champions League: Ajax – Benfica

Champions League: Ajax – Benfica
Poll

Haalt Ajax de kwartfinales

100%
0%

Het is erop of eronder als Ajax dinsdagavond in de eigen Johan Cruijff Arena aantreedt tegen Benfica. De heenwedstrijd in Lissabon eindigde in 2-2 en dus moet Ajax winnen om door te gaan naar de kwartfinale van de UEFA Champions League. Sporttribune.nl blikt vooruit op de belangrijke wedstrijd voor de Amsterdamse formatie.

Statistieken Ajax – Benfica

De wedstrijd van 23 februari was zo spectaculair dat het bijna niet te geloven is, dat die al drie weken geleden plaatsvond. Ajax kwam op 0-1 dankzij Dusan Tadic (18e minuut). Acht minuten later stond het echter alweer gelijk, omdat Sebastian Haller liet zien echt overal en altijd te kunnen scoren. Ook in eigen doel: 1-1.

Diezelfde Haller maakte zijn fout goed door in de 29e minuut Ajax op 2-1 te zetten. En dat was ook de ruststand. Na de thee kwam Benfica nog gretiger en feller uit de kleedkamer. Ajax kreeg het steeds lastiger en werd meerdere keren op de proef gesteld door scherpe counters. In de 72e minuut gebeurde het onvermijdelijke: 2-2 door Yaremchuk. En dat is dan ook de uitgangspositie komende dinsdag.

Ajax krijgt veel goals tegen in de Eredivisie

Ajax kreeg niet alleen in Lissabon twee tegengoals. De laatste weken, sinds Onana op goal staat, krijgt het veel (meer) goals tegen. Tegen Go Ahead Eagles al twee (2-1 verlies), tegen RKC Waalwijk opnieuw twee (2-3 winst) en afgelopen weekeinde tegen SC Cambuur wederom twee tegentreffers (3-2 winst).

Het aantal tegentreffers zal trainer Erik ten Hag ongetwijfeld ook zorgen baren met het oog op de return tegen Benfica, want zo makkelijk als de goals tegen Cambuur werden weggeven is in de Champions League killing.

Erik ten Hag: “Alles is nog open”

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft ondanks de vele tegendoelpunten volop vertrouwen in een goed resultaat tegen Benfica, aanstaande dinsdag: “We hebben in Lissabon laten zien dat we goed tegen Benfica voetballen. De omschakeling moet wel beter, Benfica is namelijk erg goed in de counter. Alles is nog open. Als we geleerd hebben van onze fouten in de uitwedstrijd, dan maken we een grote kans om door te gaan naar de volgende ronde van de Champions League.”

Ten Hag: “We maken grote kans om door te gaan naar volgende ronde in de Champions League”

Wanneer is Ajax – Benfica

De UEFA Champions League wedstrijd Ajax – Benfica in de achtste finales van het miljardenbal wordt op dinsdag 15 maart gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam-Duivendrecht. Het duel begint op het gebruikelijke Champions League uur van 21:00 uur.

Volg al het voetbalnieuws over de Champions League, Benfica en Ajax Amsterdam vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niets van de actie op het voetbalveld!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie