Momenteel jij en 95 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie speelronde 10: Ajax – Excelsior

Eredivisie speelronde 10: Ajax – Excelsior

In de Nederlandse Eredivisie speelt regerend landskampioen Ajax komende zondag thuis tegen Excelsior. Het duel volgt na de dubbele nederlaag van Ajax tegen Napoli in de UEFA Champions League. Is de ploeg van trainer Schreuder een geknakt plantje en profiteert Excelsior hiervan? Of wordt het Eredivisieduel de ommekeer voor de Amsterdammers die duidelijk niet in vorm zijn. Sporttribune.nl blikt vooruit op Ajax – Excelsior.

Statistieken Ajax – Excelsior

Als we naar de statistieken kijken dan zou deze wedstrijd een ‘niets aan de hand duel’ moeten worden voor Ajax. In het seizoen 2018 – 2019 speelden beide clubs voor het laatst tegen elkaar. In dat jaar won Ajax simpel met 6-2 in Amsterdam en met 1-7 in Rotterdam.

Toch gaat het niet altijd simpel voor Ajax. Want in 2017 bleef het nog op 1-1 steken toen het op bezoek ging bij Excelsior in Rotterdam Kralingen.

In de afgelopen vijf wedstrijden wisten beide teams slechts één keer te winnen en eenmaal een gelijkspel te behalen. Ajax deed dat tegen FC Volendam (2-4) en Go Ahead Eagles (1-1), terwijl Excelsior de punten pakten bij mede degradatiekandidaten FC Emmen (2-1) en N.E.C. Nijmegen (1-1). Dat laatste duel werd afgelopen weekend gespeeld en dat was ook het weekend waarin Ajax met 2-4 won aan de Dijk in Volendam.

Alfred Schreuder (trainer Ajax): “Als we dat laten zien, dan heb ik er veel vertrouwen in”

Alfred Schreuder heeft het lastig als hoofdtrainer bij Ajax. Het begin was goed, maar enkele weken geleden kwam de klad erin. In de aanloop naar het duel zoekt Schreuder samen met de technische staf van Ajax naar de oorzaak en oplossingen. Schreuder: “Het klinkt heel raar, maar ik vind eigenlijk dat we tegen Napoli een heel goede wedstrijd gespeeld hebben. We hebben prima dingen laten zien.”

Efficiënter

Ik ben natuurlijk wel teleurgesteld over het resultaat. Dat wel. De tegenstander is ook gewoon heel goed; het tempo en die snelheid… Op dit niveau worden de kleine dingen afgestraft… Zij waren veel efficiënter. Maar als we dit laten zien, heb ik er veel vertrouwen in dat we een goed Ajax blijven zien.”

Waar en wanneer is Ajax – Excelsior

Het Eredivisieduel Ajax – Excelsior wordt op zondag 16 oktober 2022 gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Het duel is het slotstuk van deze speelronde en zal dan ook pas om 20:00 uur worden afgetrapt.

Volg al het nieuws rondom de Eredivisie, Excelsior en Ajax Asmterdam vanaf de eerste rang via het online sportnieuws platform Sporttribune.nl: het enige stadionstoeltje waar je altijd droog en warm zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie