Momenteel jij en 99 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Ajax – FC Emmen

Eredivisie: Ajax – FC Emmen

In de Nederlandse Eredivisie is Ajax nog volop in de race om Champions League voetbal te halen. De Amsterdammers kunnen zelfs nog kampioen worden, maar die kans wordt met de week kleiner. De huidige tweede plaats is wel goed voor voorronde Champions League en met PSV op gelijke hoogte is winst tegen FC Emmen cruciaal. De Drentse formatie staat echter in het rood en dat betekent nacompetitie. Ze zullen zich dan ook niet zomaar gewonnen geven. Sporttribune blikt vooruit op Ajax – FC Emmen.

Statistieken Ajax – FC Emmen

Wie Ajax en FC Emmen zegt, denkt al snel aan klein duimpje en de reus. Ajax is één van de grootste clubs in Nederland, terwijl FC Emmen allang blij is dat het mag meedoen aan de Eredivisie.

Dit is ook terug te zien in de Head 2 Head statistieken, al moet gezegd dat Emmen regelmatig pittig van zich af weet te bijten. Dit seizoen pakte het aan De Oude Meerdijk zelfs een punt tegen de Amsterdammers. In een spectaculair duel eindigde FC Emmen – Ajax in 3-3.

John Heitinga (trainer Ajax): “We moeten winnen van FC Emmen”

Ajax trainer John Heitinga blikt op de clubwebsite vooruit op het treffen met Emmen: “Elke keer proberen we het maximale eruit te halen. Vanaf dag 1 was ik alleen maar bezig met winnen. Dat is nog altijd zo, want Ajax moet volgend seizoen gewoon Champions League spelen. En we leggen de lat gewoon altijd heel hoog bij Ajax dus zondag tegen FC Emmen ook weer.

Realiteit

Heitinga vervolgt: “Soms moet je ook kijken naar de realiteit, en de realiteit is dat wij heel moeilijk wedstrijden winnen. Je staat gewoon acht punten achter op Feyenoord. Dat is ook de realiteit. Het enige wat we nu kunnen doen, is wedstrijden winnen. En dan zien we wel wat het eindresultaat is.”

Dick Lukkien (trainer Emmen): “Dit seizoen al gelijkspel tegen Ajax”

“Hopelijk zijn ze net een paar procent minder. Wij moeten ervan profiteren door er vol op te klappen. Speelt Ajax een paar keer onder onze druk uit, dan moet je terug. Tegen deze ploeg kan het natuurlijk voorkomen dat je daartoe gedwongen wordt.”

Wondertje

Lukkien zag dit seizoen Emmen al vaker stunten en hoopt op een nieuw wonder: “Wij hebben thuis van Utrecht en PSV gewonnen en gelijkgespeeld tegen Ajax, daar hadden niet zoveel mensen op gerekend. Als wij goed zijn, zijn wij tot een hoop in staat.”

Wanneer is Ajax – FC Emmen

De Eredivisie wedstrijd Ajax – FC Emmen uit de 29e speelronde van het seizoen 2022 – 2023 wordt op zondag 16 april gespeeld. Het duel in Amsterdam zal om 20:00 uur beginnen en staat onder leiding van scheidsrechter Nagtegaal.

Bij Ajax ontbreken basisspelers Kudus en Rensch door blessures. Ook Kaplan zit nog altijd in de lappenmand. Hij zal waarschijnlijk dit seizoen helemaal niet meer in actie komen. Bij FC Emmen moeten ze het zondag doen zonder Hardeveld, Diemers, Kieftenbeld en Guclu.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie