Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Ajax – FC Groningen

Eredivisie: Ajax – FC Groningen

Op zondag 14 augustus speelt Ajax een thuiswedstrijd in de Nederlandse Eredivisie. Tegenstander is FC Groningen, dat vanuit het hoge noorden naar de hoofdstad afreist in de hoop de Amsterdammers punten af te snoepen. Sporttribune.nl blikt vooruit op speelronde twee in de Eredivisie met de zondag topper Ajax – FC Groningen in de Johan Cruijff Arena.

Statistieken Ajax – FC Groningen

Vorig seizoen wist Ajax twee keer te winnen van de Groningers. In de Euroborg won de regerend landskampioen met 1-3. Ondanks een vroeg achterstand (1-0 Strand Larsen 20e minuut) dankzij goals van Klaassen, Tadic en een doelpunt van Berghuis in de blessuretijd.

De wedstrijd in onze hoofdstad kende een nog eenzijdiger beeld. Ajax won dat duel met 3-0. Het was de eerste wedstrijd na de coronabeperkingen dat de Arena weer vol met publiek mocht zitten. De treffers kwamen op naam van Alvaraz, Anthony en Mazraoui. Twee van de drie zijn inmiddels ex-Ajacieden en de kans bestaat dat ook Anthony nog in dit transferwindow vertrekt.

Alfred Schreuder: “Bij Fortuna verdedigden ze goed en wij hadden niet de juiste afstemming

Ajax trainer Alfred Schreuder moet proberen Erik ten Hag te doen vergeten in Amsterdam en dat lijkt nog een hele klus te worden. De eerste competitiewedstrijd werd ternauwernood gewonnen. Uit bij Fortuna Sittard werd het 2-3 voor Ajax. “Bij Fortuna verdedigden ze goed en we hadden niet de juiste afstemming. Daarom koos ik er na rust voor om met een echte nummer 9 te gaan spelen. Ik leer hier ook van, dat heb ik tegen de jongens gezegd. Ik dacht dat we het zo konden doen in de eerste helft, tegen een defensievere ploeg zonder echte 9 starten. Het bleek niet zo te zijn, dan moet je ingrijpen.”

Bryan Brobbey

Dat deed Schreuder door Bryan Brobbey in te brengen. En niet zonder succes. Maar een basisplaats voor Brobbey tegen Groningen zit er volgens Schreuder nog niet in. “Een hele wedstrijd komt nog te vroeg voor hem. Maar 45 minuten gaat prima. Als je hem laat starten, zou hij het zestig minuten kunnen volhouden. Hij traint hard, hij doet goed zijn best weet wat er gevraagd wordt als spits. Dat zie je ook, er is een goede klik met de spelers om hem heen, ze zoeken hem veel. Dat is belangrijk.”

Wanneer is Ajax – FC Groningen

De wedstrijd Ajax – FC Groningen in de tweede speelronde van de Nederlandse Eredivisie wordt op zondag 14 augustus gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Beide ploegen beginnen om 14:30 uur aan hun klus. Volg al het voetbalnieuws rondom de Eredivisie, FC Groningen en natuurlijk ook over Ajax Amsterdam vanaf de eerste rij via het online sportnieuwsplatform Sporttribune.nl: waar we altijd een stoeltje voor je warm houden!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie