Momenteel jij en 85 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nederlandse Eredivisie: Ajax – FC Utrecht

Nederlandse Eredivisie: Ajax – FC Utrecht

Ajax speelt zondag haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander is FC Utrecht. De thuisploeg is momenteel derde en heeft nog wat punten nodig om die plek veilig te stellen. Ajax zal ook nog een sprankje hoop hebben om tweede te worden. FC Utrecht mag straks de play-offs gaan spelen en kan dus zonder druk aan dit duel beginnen. Sporttribune blikt vooruit op Ajax – FC Utrecht.

Statistieken Ajax – FC Utrecht

Ajax moest op dinsdagmiddag de gestaakte wedstrijd tegen FC Groningen uitspelen. In een leeg Euroborg maakten de Amsterdammers het zichzelf erg moeilijk en gaf het Groningen de kans om goed mee te voetballen. De 2-3 zege van Ajax was dan ook allesbehalve overtuigend.

FC Utrecht won afgelopen weekend thuis met 2-0 van RKC Waalwijk en stelde daarmee de zevende plek definitief veilig. De wedstrijd tussen Utrecht en Ajax eerder dit seizoen gespeeld eindigde in een 0-2 overwinning voor de Amsterdammers. De Domstelingen zullen dus nog iets recht willen zetten in dit duel.

Deveyne Rensch (Ajax): “Naar seizoen voor Ajax geweest”

Op de clubwebsite vertelt Ajax speler Devyne Rensch dat hij blij is dat hij weer fit is en zondag tegen FC Utrecht ook weer op het veld staat. Het was voor de rechtsback wel moeilijk om vanaf de tribune te zien hoe Ajax een moeizaam seizoen draaide. “We hadden het graag anders gewild. Dat is naar voor iedereen die voor Ajax speelt. Dat ik geblesseerd was, maakte het extra erg. Dat was vies. Maar het is nou eenmaal zo gelopen.”

“Laatste tweede wedstrijden winnen en seizoen goed afsluiten”

Tijdens zijn revalidatie moest Rensch zichzelf verbijten. “Gelukkig ben ik er nu. Je wil altijd het team helpen. Alle mensen die voor Ajax zijn hadden liever gezien dat het seizoen anders was gegaan. We willen de laatste twee duels positief afsluiten. Doorpakken en het seizoen goed afsluiten.”

Michael Silberbauer: “Vol energie tegen Ajax spelen”

FC Utrecht heeft zich afgelopen weekend geplaatst voor de play-offs van de UEFA Conference League. De ploeg van trainer Michael Silberbauer heeft zijn plaats in de top acht bereikt, maar de Deense trainer wil doorpakken en minimaal een punt pakken in Amsterdam. “Wanneer je tegen Ajax speelt weet je dat het lastig gaat worden. We moeten dan ook verdedigend en aan de bal goed zijn. Ik wil zondag weer een team zien dat gepassioneerd is, een team dat vol energie tegen Ajax speelt”, aldus Utrecht-trainer Silberbauer op de clubkanalen.

“Zondag beginnen we weer vanaf nul”

Silbebauer gelooft dan ook oprecht in kansen voor zijn team bij Ajax, zelfs in Amsterdam. “Natuurlijk, we willen aanvallen en doelpunten maken. Maar dat wil elke trainer. Het is wel één van de doelen om leuker voetbal te spelen. Wij moeten van onze eigen kracht uitgaan en onze manier van spelen juist uitvoeren. Zondag beginnen we weer vanaf nul en moeten we tegen Ajax weer een goede teamprestatie laten zien. We hebben een topprestatie nodig zondag”, zo besluit de Deense trainer van FC Utrecht.

Wanneer is Ajax – FC Utrecht

Het Eredivisie duel Ajax Amsterdam – FC Utrecht in de 33e speelronde van de Nederlandse Eredivisie wordt op zondag 21 mei gespeeld. Het duel in de Johan Cruijff Arena begint om 14:30 uur. Kan Ajax nog een bedreiging vormen voor PSV of moet het nog oppassen voor AZ? Volg de ontknoping vanaf de eerste virtuele rang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal voor voorbeschouwingen op alle topwedstrijden in binnen- en buitenland!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie