Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Ajax – Fortuna Sittard

Eredivisie: Ajax – Fortuna Sittard

In de Nederlandse Eredivisie is Ajax – Fortuna Sittard één van topwedstrijden van de 28e speelronde. Ajax strijdt om deelname aan de Champions League, heeft nog een sprankje hoop op de landstitel, terwijl Fortuna Sittard wellicht nog de play-off kan halen. Sporttribune.nl blikt vooruit op Ajax – Fortuna.

Statistieken Ajax – Fortuna Sittard

De vorige keer dat beide clubs tegenover elkaar stonden, was op 6 augustus 2022 in speelronde 1 van dit Eredivisie seizoen. Ajax had er direct een flinke kluif aan. Gladon zette Fortuna na zes minuten al op voorsprong: 1-0. Dit was ook de ruststand.

Na de thee was Ajax wakker en maakte het in korte tijd drie goals. Taylor, Rensch en Brobbey zorgden voor de 1-3 voorsprong. De 2-3 van Yilmaz kwam te laat om de spanning nog terug te brengen, al waren er in die slotfase nog wel kansen op de gelijkmaker. Het bleef echter bij 2-3.

John Heitinga (trainer Ajax): “Zo doorgaan tegen Fortuna Sittard”

Ajax wist ten koste van Feyenoord de bekerfinale te halen en dat geeft vertrouwen voor deze competitiewedstrijd: “We gaan in de achtervolging en dat gaan we vol doen. We zijn de laatsten die opgeven.”

Focus en discipline

Ajax heeft dankzij het behalen van de bekerfinale nog een kans om een prijs te pakken, maar de competitie lijkt beslist. Heitinga: “Het is duidelijk dat we met Ajax niet het seizoen beleven dat we willen, maar dan nog pakken we het liefst de titel. Het enige wat we nu kunnen doen, is wedstrijden winnen. En dan zien we wel wat het eindresultaat is. We zijn al heel blij dat we doorgaan naar de finale van de KNVB beker. Ik ben trots op de jongens, met de focus en discipline die ze hebben gehouden. Zo moeten we doorgaan tegen Fortuna Sittard.”

Julio Velázquez (Fortuna) “Ook buitenshuis durven te spelen om de winst”

Fortuna lijkt verzekerd van nog een jaar Eredivisie en met een goede eindsprint is er misschien nog wel meer mogelijk, al rekent daar in Sittard vrijwel niemand op. “Onze mentaliteit is goed, ook buitenshuis durven we te spelen om te winnen. Ons doel blijft om degradatie te voorkomen. We richten ons op de wedstrijd in Amsterdam.

Velazguez heeft er dus alle vertrouwen in dat het goedkomt in Limburg. “We zijn op de goede weg, ook qua team. Het heeft even tijd nodig gehad, maar alles lijkt nu op zijn plek te vallen. Er wordt goed gewerkt op de training en we begrijpen elkaar.”

Waar en wanneer is Ajax – Fortuna Sittard

De Eredivisie wedstrijd Ajax – Fortuna Sittard wordt op zondag 9 april gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Het duel begint om 16:45 uur.

Volg de verrichtingen van Ajax en Fortuna Sittard op de voet via Sporttribune.nl. Hier lees je dagelijks voorbeschouwingen op topwedstrijden in binnen- en buitenland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie