Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Ajax – Liverpool in UEFA Champions League groepsfase

Ajax – Liverpool in UEFA Champions League groepsfase

Woensdag 26 oktober speelt Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena het groepsduel tegen Liverpool. De Engelse formatie staat tweede achter koploper Napoli, terwijl Ajax moet winnen om de derde plaats te behouden. Het Schotse Rangers jaagt namelijk op de positie van de Amsterdammers. Sporttribune.nl blikt vooruit op de kraker Ajax – Liverpool!

Statistieken Ajax – Liverpool

De Amsterdammers kwamen in het verleden ook al regelmatig uit tegen de Engelse Premier League club. In de meeste gevallen was Liverpool de bovenliggende partij. En dat geldt ook voor de H2H statistieken over de laatste vijf ontmoetingen. Sinds het begin van deze eeuw troffen beide clubs elkaar vijf keer. Liverpool won driemaal, Ajax één keer en eenmaal eindigde het onderlinge duel onbeslist.

De laatste keer dat beide clubs samen op het veld stonden was medio september. De dertiende van die maand was een ongeluksdag voor Ajax, want er werd met 2-1 verloren van The Reds. Ajax kwam na een snelle 1-0 achterstand via Mohammed Kudus nog wel op 1-1, maar al snel bleek dat Liverpool een maatje te groot was die dag. Het werd eindelijk 2-1 in het nadeel van Ajax Amsterdam.

Alfred Schreuder: “Ik hou de ranglijst niet in de gaten”

Ajax trainer Alfred Schreuder spreekt zich voorafgaand aan de wedstrijd in Amsterdam niet uit over de mogelijke kansen voor zijn team. De geplaagde trainer houdt zich op de vlakte over Liverpool en zegt vooral naar zijn eigen elftal te kijken: “Ik ben geen trainer die naar de poule kijkt en de ranglijst in de gaten houd. Ik kijk naar onze manier van spelen, dat we ons ontwikkelen. Daar ben ik mee bezig.”

Intensiteit

Schreuder heeft ook iets meer rust gekregen nu Ajax weer bovenaan staat in de Eredivisie en de concurrentie afgelopen weekend stuk voor stuk punten verspeelde. “Ik denk dat we nu rustig verder moeten gaan op deze manier. De intensiteit die we woensdag gaan meemaken tegen Liverpool maak je vaak niet in de Nederlandse competitie mee. Je kan grote stappen zetten als je hiervan leert. Liverpool zette in de heenwedstrijd zonder blikken of blozen Roberto Firmino en Darwin Núñez op de bank, een spits van 75 miljoen dus. Dat zegt alles.”

Wanneer is Ajax – Liverpool

De UEFA Champions League wedstrijd Ajax – Liverpool wordt op woensdag 26 oktober gespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. De bal gaat om 21:00 uur rollen als de Spaanse scheidsrechter Sanchez op zijn fluitje zal blazen.

Ajax begint het duel als de nummer 3 in Groep A. Het heeft zes punten achterstand op Liverpool en met nog twee groepswedstrijden te gaan moet alles gewonnen worden om kans te maken op een langer verblijf in de Champions League. Liverpool daarentegen jaagt op koploper Napoli. De Engelsen hebben drie punten minder dan de Napolitano en bij winst op Ajax kan de koppositie dus worden ingenomen. Volg het vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie