Momenteel jij en 123 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Ajax – NEC Nijmegen

Eredivisie: Ajax – NEC Nijmegen

Regerend landskampioen Ajax speelt zondag thuis tegen NEC Nijmegen. Ajax staat momenteel derde, omdat AZ vrijdagavond met 0-1 bij SC Cambuur won. Om koploper Feyenoord in het vizier te houden moeten de Amsterdammers winnen van NEC. Sporttribune.nl blikt vooruit op het Eredivisieduel AFC Ajax – NEC Nijmegen.

Statistieken Ajax – NEC Nijmegen

Ajax speelde eerder dit seizoen in Nijmegen en trof daar een ijzersterk keepende Jasper Cillessen. Mede dankzij het werk van de doelman eindigde NEC – Ajax op 8 januari 2023 in een 1-1 gelijkspel.

In de aanloop naar dit Eredivisieduel speelde Ajax afgelopen donderdag een bekerwedstrijd. Het versloeg in Doetinchem thuisploeg De Graafschap en schaarde zich dankzij een 0-3 overwinning bij de laatste vier van het TOTO KNVB bekertoernooi.

NEC had geen bekerverplichtingen (meer) en kwam afgelopen weekend dus voor het laatst in actie in een wedstrijd. De 3-0 zege op FC Volendam smaakte ongetwijfeld goed.

John Heitinga: “Zondag winnen én goed voetbal spelen”

Ajax trainer John Heitinga heeft ervoor gezorgd dat er weer een beetje rust is in Amsterdam, maar er is ook nog steeds kritiek op het spel van Ajax en dus weet hij dat alleen een overwinning tegen NEC genoeg zal zijn om die rust te behouden: “Elk gelijkspel is voor ons een verliespartij op dit moment. Wij moeten winnen en het liefst doen we dat met goed voetbal. Dat is waar we voor staan en aankomende zondag zullen we dat weer voor elkaar moeten krijgen.”

Prijzen pakken

Na negen competitiewedstrijden als trainer van Ajax 1 zit Heitinga al helemaal in zijn nieuwe rol als hoofdtrainer. “Het bevalt goed. Zoals ik begon, is het nog steeds. Ik doe het met heel veel plezier en geniet er elke dag van. Je loopt tegen veel dingen aan die je van tevoren nog niet wist. Je gaat nu van wedstrijd tot wedstrijd. Het belangrijkste is dat wij uiteindelijk prijzen gaan pakken.’

NEC trainer Rogier Meijer: “We geloven echt in een stunt”

“We moeten geloven in een stunt”, vertelt Meijer. “We moeten durven voetballen en niet alleen maar tegenhouden. Als we dat doen, liggen er best wel wat ruimtes. Iedereen weet dat Ajax veel kwaliteit heeft rondlopen, maar niet iedereen verkeert in goede vorm.”

Verandering

NEC hield Ajax in januari in eigen huis nog knap op een 1-1-gelijkspel, nadat de ploeg voor rust bij vlagen werd overrompeld. De regerend landskampioen stond toen nog onder leiding van Alfred Schreuder, die na een zwakke serie werd ontslagen. Opvolger John Heitinga lijkt Ajax weer langzaamaan op de rit te krijgen. “Heitinga heeft meer vastigheden in het spel van Ajax gebracht. De club zat toen ze bij ons op bezoek kwamen echt in een andere fase, er was onrust rondom de positie van Schreuder. Er is een grote verandering in het voetbal gekomen nu Tadic in de spits speelt. We moeten de passlijn naar hem afschermen.”

Wanneer is Ajax – NEC Nijmegen

De Eredivisie wedstrijd Ajax – NEC is op zondag 5 maart in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Het eerste fluitsignaal zal klinken om 16:45 uur. Scheidsrechter van dienst is Jochem Kamphuis.

Bij Ajax ontbreekt alleen Kaplan. Hij heeft een knieblessure. Bij NEC twee blessuregevallen. Roefs en de Belg De Wolf zullen niet in actie kunnen komen zondag als de Nijmegenaren in de Arena Ajax gaan proberen te bestrijden.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie