Momenteel jij en 89 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Kopstaart duel in Eredivisie: Ajax – PEC Zwolle

Kopstaart duel in Eredivisie: Ajax – PEC Zwolle

In de Nederlandse Eredivisie speelt koploper Ajax zaterdagavond een thuiswedstrijd tegen staartploeg PEC Zwolle. Ajax lijkt op voorrand torenhoog favoriet, maar als we kijken naar de huidige vorm dan zijn de verschillen kleiner dan je zou denken. Sporttribune.nl blikt vooruit op Ajax – PEC Zwolle.

Statistieken Ajax – PEC Zwolle

De Head 2 Head statistieken geven een duidelijk beeld van de krachtsverhoudingen: Ajax is in de regel vele malen sterker dan PEC Zwolle. De laatste twaalf ontmoetingen eindigden in een Amsterdamse driepunter. De laatste keer dat dat niet het geval was, werd het 1-1. Maar daarvoor moeten we al terug naar 26 april 2015.

Dit seizoen ging Ajax al op bezoek bij PEC. In het MAC3PARK stadion wisten de Amsterdammers twee keer te scoren, maar gemakkelijk ging het niet. Coach Erik ten Hag was na afloop dan ook niet tevreden over het vertoonde spel tegen de Zwolse formatie. Maar het leverde wél drie punten op.

Ajax weer met Maarten Stekelenburg

Doelman Maarten Stekelenburg zal door allerlei keepersperikelen het seizoen normaal gesproken afmaken als eerste keeper van Ajax. De routinier was ook in de vorige wedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen (0-1 winst) weer belangrijk voor de Amsterdammers. Bij Ajax rekenen ze erop dat hij ook tegen Zwolle zijn doel weer schoon gaat houden.

PEC Zwolle gelooft in rechtstreeks handhaving Eredivisie

Bij de winterstop stond Zwolle nog mijlenver achter de rest van de Eredivisieploegen. Het degradatiespook was veranderd in een levensecht beeld: Zwolle gaat degraderen, zo was de algemene verwachting. Toen er IJsselderby tegen Go Ahead ook nog eens met 0-1 verloren ging was het doek helemaal gevallen. Of toch niet?

PEC Zwolle stond nogmaals op uit de dood en verliet vlak voor de Pasen de laatste plaats door met 2-1 van AZ Alkmaar te winnen. Redan maakte de winnende treffer en bracht de Hanzestad in extase. Hierdoor is er weer hoop en geloof in rechtstreeks handhaving.

Wanneer is Ajax – PEC Zwolle

De Eredivisiewedstrijd Ajax Amsterdam – PEC Zwolle uit de 31e speelronde van de Nederlandse voetbalcompetitie wordt op zaterdag 30 april gespeeld in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd begint om 18:45 uur. Volg al het voetbalnieuws rondom de Eredivisie vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online stoeltje waar jij altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie