Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

KNVB bekerfinale 2022 – 2023: Ajax – PSV

KNVB bekerfinale 2022 – 2023: Ajax – PSV

In de Rotterdamse Kuip wordt zondag de KNVB bekerfinale Ajax – PSV gespeeld. Wie mag zich na zondag de bekerwinnaar van het seizoen 2022 – 2023 noemen? Zowel Ajax als PSV zijn uitgespeeld in Europa en hebben nog nauwelijks kans op de landstitel. Bekerwinst zal dus voor beide clubs de hoogste prioriteit hebben! Sporttribune.nl blikt vooruit op de TOTO KNVB bekerfinale: Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven!

Statistieken Ajax – PSV

De bekerfinale van komende zondag wordt de twee onderlinge confrontatie in korte tijd. Vorige week troffen beide ploegen elkaar ook al. Toen in de 30e speelronde van de Nederlandse Eredivisie. PSV in het Philips Stadion gehakt van de bezoekers uit Amsterdam.

Het meeste balbezit was voor Ajax, maar het beste spel, de beste kansen en de meeste goals werden gemaakt door de thuisploeg. De Eindhovenaren begonnen direct al sterk en kregen via Luuk de Jong een grote kans. Dit keer zat Ajax doelman Rulli er nog tussen. Na dertien minuten kon ook hij niets inbrengen tegen een rake kopbal van De Jong: 1-0. Dit was ook de ruststand.

Na de thee kreeg PSV een strafschop nadat de doorgebroken Xavi Simons werd neergehaald. Simons pakte zelf dit buitenkansje uit door vanaf elf meter de 2-0 te maken. Ajax kwam heel even terug in de wedstrijd en was met een schot op de paal van Kenneth Taylor nog dicht bij de aansluitingstreffer. Toen PSV via Luuk de Jong echter nogmaals toesloeg was de wedstrijd beslist. Eindstand: 3-0.

John Heitinga: “Lessen trekken voor deze bekerfinale uit het competitieduel tegen PSV”

Voor Ajax Amsterdam is de KNVB beker normaal gesproken de laatste kans op een prijs dit seizoen. Ajax-trainer John Heitinga is er dan ook op gebrand de beker mee naar Amsterdam nemen. Vorige week werd er in Eindhoven nog verloren met 3-0 en dat doet nog steeds zeer. “We moeten lessen trekken uit dat duel richting deze bekerfinale. Of we het nu willen of niet, het moet. We moeten kijken naar de samenstelling van ons elftal en zorgen dat we zondag weer op topniveau zijn.”

“Geen excuses, we willen die beker winnen!”

Volgens trainer Heitinga is er een reden dat Ajax dit seizoen niet in de beste vorm is en die redenen zijn eigenlijk niks anders dat de argumenten die zijn voorganger Alfred Schreuder steeds aangaf. Heitinga: “Er zijn veel wisselingen geweest in ons elftal. Na vorig seizoen zijn er een hoop spelers vertrokken en nieuwe spelers gehaald. Om daar een team van te maken kost tijd. Daarnaast waren er een aantal jongens niet bij in de uitwedstrijd tegen PSV, maar dat mag allemaal geen excuus zijn. We moeten het nu accepteren zoals het is. Als die acceptatie er is, moet je zorgen dat je heel hard werkt voor een resultaat. Dit zijn speciale wedstrijden. We hebben ons gekwalificeerd voor de bekerfinale en die willen we winnen ook”, aldus de trainer van de Amsterdamse formatie.

Steven Berghuis: “Mooie kans op een prijs”

Ook Steven Berghuis hoopt op bekerwinst in De Kuip nadat er vorige week nog flink verloren werd van PSV. “Nu moeten we de rug rechten en hebben we een mooie kans op een prijs. Je kan van PSV winnen met deze ploeg, maar dan moet je goed zijn”, zegt de aanvaller.

Ruud van Nistelrooij: “Topprestatie nodig in De Kuip”

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij zag zijn team vorig weekend met 3-0 winnen van Ajax in het Philips Stadion. Dat geeft de coach van de Brabantse ploeg vertrouwen richting de bekerfinale in Rotterdam. “We moeten deze wedstrijd in ons achterhoofd houden richting komend weekend. Alleen dan weten we dat er een topprestatie nodig is om dit te kunnen herhalen in De Kuip. En misschien moet het komende zondag nog wel beter dan afgelopen zondag”, zo vertelt de trainer van PSV op de clubwebsite van de Brabanders.

“Ajax zal gemotiveerd zijn, maar wij ook”

Dat de Ajacieden net zo gebrand zijn op het winnen van de beker als PSV weet trainer Van Nistelrooij maar al te goed en hij is dan waakzaam voor teveel optimisme als zondag de bekerfinale gespeeld gaat worden. “Ik weet dat Ajax gaat reageren in De Kuip. Waarom? Omdat ze karakters hebben in de ploeg en in de staf. Ze zullen extra gemotiveerd zijn, maar wij ook”, zo zegt trainer Van Nistelrooij over de aankomende kraker in de bekerfinale.

Luuk de Jong: “Dezelfde energie, power en strijd leveren”

PSV-aanvoerder Luuk de Jong was afgelopen zondag verantwoordelijk voor twee van de drie doelpunten die de Eindhovenaren maakten. De Jong blikt uit naar de bekerfinale. “Dat we de competitiewedstrijd wonnen zegt weinig over de bekerfinale al geeft het wel een boost. We moeten dan weer hetzelfde op de mat leggen, maar zo’n wedstrijd is totaal weer anders. Maar als we weer dezelfde energie, power en strijd kunnen leveren, geef ik ons een goede kans”, zo besluit de kopsterke spits zijn vooruitblik op Ajax – PSV.

Wanneer is Ajax – PSV

De bekerfinale van het seizoen 2022 – 2023 wordt gespeeld op zondag 30 april in de Rotterdamse Kuip. Het duel zal om 18:00 uur beginnen. Als er na de reguliere speel- en blessuretijd geen winnaar is, zal er een verlenging volgen. Mocht daarin ook geen verschil gemaakt worden dan zullen strafschoppen de beslissing brengen.

Ajax begint de wedstrijd zonder de geblesseerde Kudus en Kaplan. PSV moet het in Rotterdam doen zonder verdedigers Amando Obispo en Mauro Junior. Het duel zal onder leiding staan van scheidsrechter Dennis Higler.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie