Momenteel jij en 133 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Ajax speelt thuiswedstrijd in Johan Cruijff Arena: Ajax – SC Cambuur

Ajax speelt thuiswedstrijd in Johan Cruijff Arena: Ajax – SC Cambuur

In de Nederlandse Eredivisie speelt Ajax komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Het is voor de Amsterdammers de laatste wedstrijd voordat hij Champions League seizoen begint. Werpt de wedstrijd tegen Rangers FC haar schaduw vooruit of ligt de focus vol op Cambuur? Sporttribune blikt vooruit op Ajax – SC Cambuur.

Statistieken Ajax- SC Cambuur

De voorgaande vijf onderlinge duels eindigden vier keer in een overwinning voor Ajax en één keer wist de club uit Leeuwarden van de Amsterdammers te winnen. Dat was in het KNVB bekertoernooi van 2016. In de achtste finales werd het 2-1 voor Cambuur dankzij twee goals van Barto.

Afgelopen seizoen wist Ajax tegen Cambuur zes punten te pakken. In Leeuwarden ging dat moeizaam: 1-2, maar in de Johan Cruijff Arena beleefde de Ajax-fans een waar voetbalfeest met een eindstand van maar liefst 9-0 veel er genoeg te genieten van de Amsterdamse supporters. De terugreis voor de uitfans uit Leeuwarden verliep waarschijnlijk een stuk minder leuk.

Ajax roert zich op tranfermarkt

Ook Ajax heeft de laatste dag van de transfermarkt benut om de selectie te verwerken. Florian Grillitisch werd aangetrokken, maar de meest spectaculaire transfer is die van Lucas Ocampos. Op de clubwebsite stelt hij zichzelf voor. “Ik ben heel blij met mijn komst naar Ajax”, steekt de verdediger van wal.

Ajax filosofie

“Toen ik klein was was Ajax al bekend vanwege hun filosofie. Ik ben een speler die niet alleen doelpunten wil maken, maar ik wil ook mijn teamgenoten helpen. Dat past goed bij de speelstijl die Ajax heeft. Dat was dan ook één van de drijfveren om hierheen te komen.”

Wanneer is Ajax – SC Cambuur

De Eredivisiewedstrijd Ajax Amsterdam – SC Cambuur wordt op zaterdag 3 september gespeeld. Het duel in de Johan Cruijff Arena begint al om 16:30 uur. Beide ploegen zullen dus al vroeg klaar zijn met hun onderlinge duel. Dat komt Ajax goed uit met het oog op de Champions League ontmoeting met Rangers FC, volgende week woensdag.

Volg al het voetbalnieuws over de Eredivisie, SC Cambuur en Ajax Amsterdam vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en lees dagelijks een nieuwe voorbeschouwing!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie