Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Ajax sluit jaar af met thuiswedstrijd: Ajax Amsterdam – Fortuna Sittard

Ajax sluit jaar af met thuiswedstrijd: Ajax Amsterdam – Fortuna Sittard

Woensdagavond speelt Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena haar laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. De Amsterdammers ontvangen Fortuna Sittard. Ajax is tweede en moet winnen om koploper PSV niet uit het vizier te verliezen. Fortuna Sittard strijdt tegen degradatie en is pas zestiende. Om Sparta en PEC Zwolle op afstand te houden hebben de Limburgers eigenlijk ook drie punten nodig. Sporttribune blikt vooruit op Ajax Amsterdam – Fortuna Sittard. 

Statistieken Ajax Amsterdam – Fortuna Sittard

Vorig seizoen eindigde Ajax Amsterdam – Fortuna Sittard in 5-2. Een jaar eerder stond er na 90 minuten 5-0 op het scorebord, ook in het voordeel van de Amsterdammers. De thuisploeg won in het seizoen 2018 – 2019 met 3-0 en scoorde in het seizoen 2017 – 2018 vier keer tegen de ploeg uit Sittard: 4-0. Daarmee heeft Ajax een fraaie serie opgebouwd in thuiswedstrijden tegen Fortuna Sittard.

Recente uitslagen Ajax Amsterdam

Vorige week zag Ajax tegen AZ Alkmaar een lange reeks eindigen. De Alkmaarders zegevierden met 1-2. Sinds die redelijk onverwachte nederlaag pakte Ajax Amsterdam alweer twee zeges. In de TOTO KNVB beker werd het 4-0 tegen de amateurs van Barendrecht en pakte het drie hele belangrijke punten dankzij een 0-2 overwinning in de Klassieker tegen Feyenoord Rotterdam.

Recente uitslagen Fortuna Sittard

Fortuna Sittard wist afgelopen weekend met 2-2 gelijk te spelen tegen FC Utrecht. Een knappe punt voor de laagvlieger in de Eredivisie. In de TOTO KNVB beker ging het vorige week met 2-0 onderuit tegen PSV Eindhoven. Vier dagen voor dat beker treffen boekte Fortuna een zeldzame driepunter. Tegen degradatieconcurrent PEC Zwolle won het met 0-1.

Erik ten Hag: “Dit soort wedstrijden moet Ajax gewoon winnen”

“Wij nemen deze positieven en negatieve punten van het duel tegen Feyenoord mee naar Fortuna Sittard. We richten ons nu enkel op die wedstrijd. Hopelijk hebben we geleerd van de lessen tegen Go Ahead Eagles, Heracles Almelo en AZ Alkmaar. Ons wacht dit keer Fortuna Sittard en ook dat is weer een wedstrijd waarin een ploeg als Ajax geen fouten mag maken. Dit soort wedstrijden moeten wij gewoon winnen. Klaar!”

Sjors Ultee: “Lastig om tegen een ploeg als Ajax een vuist te maken”

“Ajax is wereldtop. Niet eens de top van Nederland, maar de wereldtop. We proberen onze huid zo duur mogelijk te verkopen en de schade te beperken. Ik denk dat weinig clubs in Nederland Ajax goed partij kunnen bieden. Mensen zeggen: je moet ze aanpakken, maar het gaat zo snel als Ajax aan de bal is. Dan wordt het voor onze jongens wel heel lastig om daartegen een vuist te maken.”

Wanneer is Ajax Amsterdam – Fortuna Sittard

De Eredivisie wedstrijd Ajax Amsterdam – Fortuna Sittard wordt op woensdag 22 december gespeeld. Beide ploegen trappen af om 21:00 uur in de Johan Cruijff Arena. Volg al het voetbalnieuws over de Eredivisie, Ajax Amsterdam en Fortuna Sittard vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie