Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Ajax – Sporting afsluiting groepsfase Champions League

Ajax – Sporting afsluiting groepsfase Champions League

Dinsdag 7 december sluit Ajax de UEFA Champions League groepsfase af met een thuiswedstrijd tegen Sporting Portugal. Ajax kan groepswinst niet meer ontgaan, maar zal graag haar ongeslagen status willen behouden in dit thuisduel. Sporttribune blikt vooruit op Ajax -Sporting Portugal.

Statistieken Ajax – Sporting Portugal

Ajax is koploper in de poule en won tot nu toe alle groepswedstrijden. Ook is het al zeker van de eerste plaats en overwintering in de Champions League. Sporting Portugal strijdt met Borussia Dortmund om het resterende plekje.

Ajax en Sporting Portugal troffen elkaar in de eerste wedstrijd van de groepsfase ook al. De Amsterdammers legden in dat duel de basis voor een sublieme UEFA Champions League campagne. Ajax toonde direct haar grootste vorm en won met maar liefst 1-5. Een dikke opsteker voor de equipe van trainer Erik ten Hag, die ook in de rest van de groepsfase indruk wist te maken. Ajax won al haar wedstrijden tot nu toe!

Favoriet bij Ajax – Sporting Portugal

Ajax is dan ook voor vrijwel alle experts de favoriet dinsdagavond. Enige nadeel kan zijn dat Sporting nog moet en Ajax niet. Maar afgaande op de huidige vorm lijkt een nederlaag voor de Amsterdammers vrij onwaarschijnlijk. Ajax deed afgelopen donderdag in de Nederlandse Eredivisie goede zaken door Willem II met de veelzeggende cijfers te verslaan: 5-0!

Sporting deed het overigens ook prima in de Portugese competitie. In de topper tegen Benfica wist het met 1-3 te winnen. De Portugezen hebben nu al twaalf duels op rij gewonnen. De nederlaag in CL tegen Dortmund was het laatste minpuntje in de afgelopen reeks wedstrijden. En toch is Sporting de underdog dinsdagavond.

Erik ten Hag: “Sporting is ontzettend sterke ploeg”

“Het is echt een ontzettend sterke ploeg. Ze werden vorig seizoen ongeslagen kampioen en veegden Benfica afgelopen weekeinde weg met 3-1. Die 1-5 in Lissabon was geflatteerd, waarbij ons rendement echt heel erg hoog was. We hadden een goed plan, maar moeten dinsdag een hele goede dag hebben om ze weer te verslaan. Het is een ploeg met een aanvallende filosofie en het elftal staat bol van spektakel”, zo sprak Ten Hag maandagmiddag op de persconferentie.

Historisch

Als Ajax wint, sluit het de CL-groepsfase zonder puntverlies af: 18 punten uit zes wedstrijden is zelfs voor de Amsterdammers uniek. Coach Erik ten Hag: “Wij beseffen dat zoiets historisch zou zijn en je moet gaan voor elk record dat je kunt behalen,”

Opstelling Ajax

In welke opstelling Ajax gaat spelen liet Ten Hag nog niet los: André Onana op goal? Speelt Timber, die op scherp staat? En hoe zit het met Anthony en Tadic? Ten Hag: “Tadic is een vraagteken, de andere plekken gaan we naar kijken hoe we daar invulling aangeven. We zullen de basis op wat plekken wijzigen, maar niet zo rigoureus als tegen Besiktas het geval was”, zo sluit de oefenmeester af.

Wanneer is Ajax – Sporting Portugal

De UEFA Champions League groepsfase wedstrijd Ajax Amsterdam – Sporting Portugal wordt gespeeld op dinsdag 7 december 2021 in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Volg al het voetbalnieuws rondom Ajax, Sporting en de UEFA Champions League vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online stoeltje dat nooit in lockdown gaat!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie