Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune

Inhaalwedstrijd Eredivisie: Ajax – Vitesse

Ajax speelt deze week twee competitiewedstrijden. Voordat de slotronde voor de winterstop wordt gespeeld komen de Amsterdammers nog uit tegen Vitesse. Dat duel wordt woensdag 9 november in de Johan Cruijff Arena gespeeld. Sporttribune.nl blikt vooruit op Ajax – Vitesse.

Statistieken Ajax – Vitesse

De wedstrijden tussen Ajax en Vitesse leveren meestal een overwinning voor de Amsterdammers op. Zowel in Arnhem als in de Arena pakt Ajax in de afgelopen edities met grote regelmaat drie punten. Uitzondering op die regel is de wedstrijd Vitesse – Ajax die vorig seizoen in de Gelredome werd gespeeld.

Die wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Brobbey opende namens de Amsterdammers de score: 0-1. De Belg Openda zette Vitesse vlak na de rust op 1-1. Vier minuten later trof hij opnieuw raak, waardoor de thuisploeg op een 2-1 voorsprong kwam (56e minuut). Er werd vervolgens volop gewisseld aan Amsterdamse kant, Blind en Klaassen kregen nog geel maar het belangrijkste wapenfeit was de gelijkmaker van Alvarez. Hij bepaalde in de 87e minuut de eindstand op 2-2.

Alfred Schreuder (trainer Ajax): “Winnen om bovenaan te komen”

Ajax trainer Schreuder ging zondagavond tegen PSV weer onderuit. De 1-2 nederlaag voor eigen publiek kwam hard aan, maar Schreuder weigert nog steeds om in paniek te raken: “We gaan ons focussen op Vitesse, want als we winnen staan we bovenaan.”

Ontwikkelen

Volgens Schreuder gaat het langzaam maar zeker wel de goede kant op met Ajax, maar dat gaat met horten en stoten. “We moeten simpelweg een betere prestatie neerzetten. Ik ben het team aan het ontwikkelen. We willen een bepaalde kant op en ik vind dat het veel beter kan. Dat hebben we de afgelopen weken ook laten zien. Hopelijk zie ik dat tegen Vitesse ook weer terug.”

Phillip Cocu (trainer Vitesse): “Zij hebben de beste papieren”

Vitesse trainer Phillip Cocu heeft de boel nog lang niet op de rit in Arnhem en nu moeten ze ook nog naar Amsterdam om tegen Ajax te spelen. Geen gemakkelijke opgave: “Natuurlijk heeft Ajax de beste papieren woensdag, maar wij zullen vechten voor onze kansen”, aldus Cocu. “Er wordt bij Vitesse wel over versterkingen gesproken, maar het is wachten tot alle lichten op groen staan. Dan kunnen we pas echt concreet aan de slag. Dat is op dit moment nog niet het geval en dus zullen we met de jongens die we nu hebben tegen Ajax moeten aantreden en daar het beste van maken.”

Wanneer is Ajax – Vitesse

De competitiewedstrijd Ajax – Vitesse wordt op woensdag 9 november gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Het betreft een inhaalduel, nadat Ajax eerder een weekend vrij kreeg van de KNVB om zich volledig te kunnen focussen op de Champions League.

Gaat Ajax dit midweekse duel gebruiken om weer koploper te worden en PSV van de bovenste plek in de Eredivisie te verdringen of duwt Vitesse de Amsterdammers nog verder de afgrond in om daarmee zelf weer wat uit het dal te klimmen? Volg het vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+