Momenteel jij en 91 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Apollon Limassol – AZ Alkmaar kan al zorgen voor Europese overwintering AZ

Apollon Limassol – AZ Alkmaar kan al zorgen voor Europese overwintering AZ

Het duel Apollon Limassol – AZ Alkmaar is pas de vierde wedstrijd in de groepsfase, maar AZ staat er al zo riante voor dat winst in theorie al kan zorgen voor Europese overwintering van AZ. Daarvoor moeten de Alkmaarders eerst en vooral zelf winnen en als de uitslag bij de andere wedstrijd gunstig uitvalt is een plek bij de beste twee al een feit. Sporttribune blikt vooruit op Apollon Limassol – AZ Alkmaar!

Statistieken Apollon Limassol – AZ Alkmaar

We blikken vooruit op Apollon Limassol – AZ Alkmaar. Het groepsduel dat AZ donderdag 13 oktober speelt in de Europe Conference League. Tot nu toe doet AZ het in de groepsfase uitstekend. Het won alle drie de groepsduel die het tot nu toe speelde en staat daarom bovenaan in Groep E. De voorsprong op nummer twee Dnipro is vijf punten.

Ook in de Nederlandse competitie lijkt AZ onverslaanbaar. De ploeg is als enige club nog ongeslagen en staat bovenaan met 23 punten uit negen wedstrijden. Afgelopen weekeinde werd FC Utrecht met 1-2 ook aan de zegekar gebonden. Komend weekeinde volgt de topper tegen Feyenoord!

Pascal Jansen (trainer AZ): “Apollon Limassol is een ploeg van Eredivisie niveau”

AZ trainer Pascal Jansen ziet Apollon niet als een simpel okstakel richting de knock-out fase. Hij noemt het een interessant duel tegen een club van Eredivisie niveau. “Apollon is een ploeg dat acteert op een niveau dat we in de Eredivisie ook vaak treffen. De veldbezetting en spelopvatting is herkenbaar.”

Hoog druk

De Nederlander Patrick Joosten liet zich in Alkmaar ook al zien en zal ook nu weer een belangrijke speler zijn om op te letten, zo verwacht Jansen. “Apollon durft hoog druk te geven en variëren aan de bal veel in het spel. Joosten speelt daarin een belangrijke rol. Het wordt weer een interessant duel, dat echt niet zomaar gewonnen zal worden door ons.”

Wanneer is Apollon Limassol – AZ Alkmaar

De wedstrijd Apollon Limassol – AZ Alkmaar wordt op donderdag 13 oktober gespeeld. Het duel begint om 18:45 uur en zal worden gespeeld in het Tsirion Stadium gelegen in het stadje Limassol.

Volg al het voetbalnieuws vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl en mis niks van de Nederlandse clubs die actief zijn in de Europese voetbaltoernooien!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie