Momenteel jij en 117 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar: Argentinië – Australië

WK Qatar: Argentinië – Australië

In de achtste finales van het WK voetbal 2022 staat er met Argentinië – Australië weer een prachtig mooi duel op de rol. De favorieten sneuvelen bij bosjes, maar de Argentijnen zitten nog altijd in de race. Kan Lionel Messi weer schitteren op de groene grasmat in Qatar? Sporttribune blikt vooruit op Argentinië – Australië.

Statistieken Argentinië – Australië

Beide voetballanden hebben een rijke WK historie, maar die van de Argentijnen is toch nog net iets fraaier. In 1978 werden ze in eigen land wereldkampioen door Nederland in de finale te verslaan. Daarna behaalde het nationale voetbalelftal in 1986 ook nog de wereldtitel, maar het wordt wel weer tijd voor nieuw succes. En daar moet Lionel Messi dan voor gaan zorgen.

De kans dat dat gaat lukken wordt wedstrijd na wedstrijd groter en met Australië treffen de licht blauwen een land dat nog nooit van ze heeft gewonnen. In 1993 vond de eerste onderlinge confrontatie plaats tijdens de WK kwalificatie. In Down Under werd het 1-1 en in Argentinië won de thuisploeg met 1-0. In 2005 en 2007 troffen beide landen elkaar ook. De Argentijnen wonnen beide wedstrijden: 2-4 en 0-1.

Lionel Messi: “Baal van gemiste strafschop”

Lionel Messi miste op dit WK al twee strafschoppen. Ook in de laatste poulewedstrijd ging het mis vanaf elf meter. Een frustratie die de Argentijnse superster ook meeneemt naar deze achtste finale tegen de Australische ploeg. Messi zal alvast niet hopen op een verlenging met daarna een penaltyserie. “Na de gemiste strafschop was ik echt boos op mezelf, maar het team werd er daarna wel sterker door.”

Messi: “Australië is gelijkwaardig aan ons”

Messi verwacht dat het zaterdag ook weer een pittige strijd gaat worden. “De wedstrijd tegen Australië wordt lastig. Iedereen kan elkaar verslaan. Het is heel gelijkwaardig. We zullen ons, zoals altijd, op de beste manier moeten voorbereiden.”

Wanneer is Argentinië – Australië

De achtste finale Argentinië – Australië wordt op zaterdag 3 december gespeeld in het Ahmad bin Ali Stadion te Al Rayyan. De aftrap zal om 20:00 uur worden verricht. Mis niks van de ontknoping van dit WK voetbal als we langzaam maar zeker naar de kwartfinales toegaan.

Bezoek dagelijks de Sporttribune website voor de nieuwste voorbeschouwingen op de aanstaande duels tijdens dit nu al heel bijzondere WK voetbal. De Belgen en Duitsers zijn al naar huis, gaat Argentinië wel door?

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie