Momenteel jij en 89 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Voorbeschouwing WK voetbal Qatar 2022 finale: Argentinië – Frankrijk

Voorbeschouwing WK voetbal Qatar 2022 finale: Argentinië – Frankrijk
Poll

Wie wordt er wereldkampioen?

100%
0%

Op zondag 18 december wordt om 16:00 uur de WK voetbal finale Argentinië – Frankrijk. Een droomfinale waarbij superster Lionel Messi afscheid neemt tegen de regerend wereldkampioen Frankrijk die ook nog eens de topscoorder van dit toernooi in huis hebben: Kylian Mbappé. Sporttribune blikt vooruit op deze fraaie eindstrijd van dit WK in Qatar!

Statistieken Argentinië – Frankrijk

Het wordt de zesde keer dat er een Argentinië – Frankrijk op het programma staat. In de vijf eerdere ontmoetingen op internationale niveau waren er vier zeges voor de Argentijnen en eentje voor het Franse voetbalelftal.

De allereerste Argentinië – Frankrijk vond in 1930 al plaats! Bijna honderd jaar geleden werd het 1-0 voor de Argentijnen. De eindwinst op dat allereerste wereldkampioenschap voetbal ging overigens naar Uruguay.

In 1978 troffen beide landen elkaar weer op het WK. Ook toen ging de zege naar de Argentijnse formatie. De eindstand toen was 2-1. In 2007 en 2009 werden er twee oefenduels gehouden. Beide werden door Argentinië gewonnen.

En de eerste Franse zege dan? Die werd in 2018 geboekt, tijdens het WK voetbal in Rusland. Na een knotsgekke wedstrijd won Les Bleus met 4-3 van Argentinië.

Lionel Scaloni: “Fantastische finale tegen Frankrijk”

“Het is fantastisch dat we de finale tegen Frankrijk mogen spelen. We proberen alles te geven op het veld en soms kan het geluk aan jouw kant staan. Als we een goede prestatie leveren, hebben we een gemakkelijkere weg om ons doel te bereiken”, zegt de bondscoach van de Argentijnen.

Lionel Messi: “Mijn laatste duel in het shirt van Argentinië”

“Ik zit vol vertrouwen en ben klaar voor de finale. Er gaat van alles door me heen. We hebben iets ongelooflijks gedaan. We gaan de finale spelen, iets wat we allemaal zo graag wilden. Dit wordt mijn laatste optreden in het Argentijnse shirt. Nu moet het gebeuren, tegen Frankrijk. We gaan ons land en onze fans trots maken.”

Didier Deschamps: “Dit wordt een fantastische wedstrijd”

Nog één laatste stap te gaan. We gaan voor de wereldtitel! Het wordt een fantastische wedstrijd tegen Argentinië. We zullen vooral Messi aan banden moeten leggen. Hij is nog steeds een van de beste spelers ter wereld. We moeten een manier vinden om zijn invloed zoveel mogelijk te beperken. Maar dat zal Argentinië ook met mijn spelers moeten doen. Ik weet wel dat dit niet hetzelfde Argentinië is waar we vier jaar geleden tegenover stonden.”

Kylian Mbappé: “Weer wat dichter bij de absolute droom: wereldkampioen worden”

“Frankrijk staat na de finale in 2018 weer in de eindstrijd van het WK voetbal. Een back-to-back finale voor ons land. Geweldig! Nu tegen Argentinië. Het halen van de finale brengt ons nog weer een stukje dichter bij de absolute droom: wereldkampioen worden!”

Wanneer is de WK finale Argentinië – Frankrijk

De WK voetbal Qatar 2022 finale Argentinië – Frankrijk zal op zondag 18 december worden gespeeld. Het decor voor de eindstrijd van dit wereldkampioenschap is het Lusail Iconic stadion gelegen in de stad Lusail. De wedstrijd begint al om 16:00 uur!

Doe de poll en voorspel wie er wereldkampioen wordt via Sporttribune.nl: het online sportnieuws platform waar jij altijd op de eerste rij zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie