Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Halve finale WK finale 2022: Argentinië – Kroatië

Halve finale WK finale 2022: Argentinië – Kroatië

Het Nederlands elftal is uitgeschakeld op het WK voetbal, maar het toernooi gaat wel door. Met Argentinië en zonder Oranje. De Argentijnen komen in de halve finales in actie tegen de Kroaten. Beide landen bereikten de laatste vier door de strafschoppenserie in de kwartfinales te winnen. Sporttribune blikt vooruit op Argentinië – Kroatië.

Statistieken Argentinië – Kroatië

Beide landen speelden ook op het vorige WK voetbal tegen elkaar. In Rusland was Kroatië in de groepsfase ook gekoppeld aan Argentinië. De latere finalist versloeg Messi en co met 3-0.

Mede daardoor werden de Kroaten groepswinnaar in Groep D. Rebic, Rakitic en Modric scoorden vier jaar geleden. Van dat drietal doet alleen Modric nog mee tijdens het WK in Qatar. De superster van de Kroatische nationale elf was ook één van de spelers die in penaltyserie tegen Brazilië trefzeker was en daarmee het plekje bij de laatste vier op dit WK voetbal 2022 te Qatar wist veilig te stellen.

Argentinië vloert Oranje

De halve finaleplaats van de Argentijnen hebben ze te danken aan een overwinning op Nederland. Het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal had lange tijd niks in te brengen tegen de Zuid-Amerikaanse formatie. In de eerste zeventig minuten produceerde Oranje slechts één (matig) schot op doel.

Met het inbrengen van de luchtmacht veranderde het spelbeeld. Lange ballen op invallers Luuk de Jong en Wout Weghorst zaaide onrust in de Argentijnse defensie. Gevolg: Nederland wist een 2-0 achterstand om te buigen naar een 2-2 gelijkspel. Beide treffers van het Nederlands elftal kwamen op naam van Weghorst.

De verlenging leverde weinig spektakel op, al wisten de Argentijnen nog wel de linkerpaal naast Oranje doelman Andries Noppert te raken. Het kwam dus aan op strafschoppen. Virgil van Dijk nam zijn verantwoordelijkheid als aanvoerder en nam de eerste penalty. Helaas zonder resultaat. Hierdoor stond Nederland direct op achterstand. Toen ook Steven Berghuis hopeloos faalde was het gebeurd. Een misser van Argentinië gaf nog hoop, maar die bleek ijdel. Argentinië is door en Oranje mag naar huis.

Kroaten grijpen wél laatste strohalm

Waar Nederland op het allerlaatst een verlenging uit het vuur wist te slepen, gold dat eerder op de dag ook voor de Kroatische nationale voetbalploeg. Brazilië zat met het hoofd al bij de halve eindstrijd toen in de blessuretijd de gelijkmaker viel. Het momentum zat dus bij Kroatië en die wisten – in tegenstelling tot Oranje – daarvan optimaal te profiteren.

Extra voordeel voor de Kroaten was de ervaring met strafschoppen in de achtste finale tegen Japan. Toen wist hun doelman Josip Juranović drie ballen te stoppen en dus gingen de Kroatische spelers met veel vertrouwen hun slotstuk tegen de Brazilianen in. De Zuid-Amerikaanse Goddelijke Kanaries waren duidelijk zenuwachtiger en verloren de penaltyserie kansloos. Hierdoor staat niet Brazilië, maar Kroatië in de halve eindstrijd tegen de Argentijnen.

Wanneer is Argentinië – Kroatië

De WK Qatar 2022 halve finale Argentinië – Kroatië wordt op dinsdag 13 december gespeeld. Speelstad is Lusail waar Nederland afgelopen vrijdag dus de strafschoppenserie van de Argentijnen verloor. Het duel in het Lusail Iconic stadium begint om 20:00 uur Nederlandse tijd.

Wil jij weten wie er wereldkampioen wordt en hoe de landen die nog in het toernooi ervoor staan? Log dan dagelijks in op je persoonlijk, virtuele tribuneplaats via het online voetbalnieuws platform Sporttribune.nl en mis niks van het WK voetbal Qatar 2022!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie