Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Premier League kraker: Arsenal – Manchester United

Premier League kraker: Arsenal – Manchester United

Ook in de Engelse Premier League loopt het seizoen langzaam maar zeker richting het einde. Bovenin is het reuzespannend wie de titel pakt: Manchester City of Liverpool? Maar ook daaronder is de spanning te snijden. De eerste vier ploegen plaatsen zich voor de Champions League. Arsenal en Manchester United vallen op dit moment buiten de boot. Dit weekend spelen ze tegen elkaar! Sporttribune blikt vooruit op Arsenal – Manchester United.

Statistieken Arsenal – Manchester United

De Head 2 Head statistieken bij Arsenal – Manchester United tonen aan dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. In de afgelopen vijf edities viel er tweemaal een gelijkspel te noteren, was Arsenal twee keer de winnende ploeg en won Manchester United één keer.

Die zege boekte United in de laatste onderlinge confrontatie, begin december. In een doelpuntrijk duel won United met 3-2 van Arsenal. Cristiano Ronaldo was met twee goals weer heel belangrijk voor The Red Devils.

Arsenal trainer Mikel Arteta: “We kunnen de Champions League ruiken”

Voor Arsenal is het zaak zoveel mogelijk punten te scoren in de hoop dat de Top-4 in Engeland foutjes maakt. Alleen dan kunnen The Gunners zich nog plaatsen voor de Champions League. Arsenal trainer Mikel Arteta: “We gaan voor Champions League voetbal en we zullen daarvoor naar plek vier moeten stijgen. Dat betekent ook dat we van United moeten winnen, want zij zijn een directe concurrent en elk punt telt in deze fase. Mijn team heeft veel karakter, intelligentie en moed getoond. We kunnen de Champions League plaatsen bijna ruiken, dus daar gaan we vol voor.”

Ten Hag nieuwe baas bij Manchester United: “Blij dat het rond is”

Deze week maakte Manchester United bekend dat Erik ten Hag volgend seizoen hoofdtrainer is bij de Engelse Premier League formatie. Ten Hag maakt het seizoen bij Ajax af en zal dan naar Manchester vertrekken. “Ik ben blij dat het rond is en officieel”, zegt Ten Hag op de website van Ajax. “Die duidelijkheid is belangrijk, maar voor mij telt nu maar één ding en dat zijn mijn laatste vijf wedstrijden hier bij Ajax.”

Ralf Rangnick (trainer Manchester United): “Hopelijk kunnen we Arsenal in Londen verslaan”

Voor de huidige trainer Ralf Rangnick geldt hetzelfde: ook hij wil het seizoen goed afsluiten alvorens hij afzwaait als hoofdcoach van United: “Iedere club wil elk jaar in de Champions League spelen, maar andere clubs hebben die ervaring ook nodig. Niet iedereen kan in de UEFA Champions League uitkomen. Als je kijkt naar Arsenal, die spelen al een paar jaar niet meer in de Champions League, maar gaan er dit jaar ook weer vol voor. Hopelijk kunnen wij in Londen van ze winnen en daarmee onze kansen op deelname aan de Champions League vergroten.”

Wanneer is Arsenal – Manchester United

De Premier League kraker Arsenal – Manchester United is op zaterdag 23 april en wordt gespeeld in het Emirates Stadium te Londen. De wedstrijd begint al om 13:30 uur! Volg al het voetbalnieuws over de Premier League via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie