Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Topper voor PSV in Europa League: Arsenal – PSV Eindhoven

Topper voor PSV in Europa League: Arsenal – PSV Eindhoven

PSV speelt in de Europa League een topper tegen Arsenal. Het betreft een inhaalduel dat enkele weken geleden werd uitgesteld vanwege het overlijden van de Engelse Queen Elizabeth. Nu staat de kraker dus alsnog op het programma. Kan PSV aanstaande donderdag stunten in Londen? Sporttribune.nl blikt vooruit op Arsenal – PSV Eindhoven!

Statistieken Arsenal – PSV Eindhoven

Verassend genoeg heeft PSV best een goede statistiek tegen de Engelse Premier League club. In het seizoen 2006/2007 stonden beide clubs tegenover elkaar in de zestiende finale van de UEFA Champions League. PSV won thuis met 1-0 en omdat het in Londen de stand op 1-1 wist te houden gingen de Eindhovenaren door naar de kwartfinales van dat Champions League seizoen.

Huidige vorm PSV

PSV begon ijzersterk aan dit lopende voetbalseizoen. Het won de Johan Cruijff Schaal door met 2-1 van Ajax te winnen. Ook leek het hard op weg naar de groepsfase van de UEFA Champions League totdat er ineens een bar slechte pot tegen Rangers FC voorbijkwam.

Hierdoor is PSV veroordeeld tot de Europa League. Daarin doet de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij het ook prima. Twee zeges op FC Zurich en een gelijkspel tegen Bodo/Glimt zorgt voor een twee plek in de poule. Tussendoor wordt er in de Eredivisie lustig op los gescoord. Gakpo en Simons zijn zelfs topscoorders in Nederland. Gakpo scoorde al negen keer, Xavi Simons achtmaal.

Ruud van Nistelrooij: “We gaan proberen te verrassen tegen Arsenal”

Nu volgt de dubbele confrontatie met Arsenal en wordt de ploeg echt getest. De 0-3 nederlaag tegen Cambuur is allang vergeten en lijkt een incident te zijn geweest. Van Nistelrooij: “Dat Arsenal favoriet is, lijkt mij duidelijk. Maar het is ook een topaffiche waar ik erg naar uitkijk, zeker met mijn verleden in Engeland bij Manchester United. We gaan proberen te verrassen tegen Arsenal.”

Vorm van Arsenal

Arsenal is koploper in Engeland. Het heeft vier punten meer dan nummer twee Manchester City. The Gunners zijn nu al zeven wedstrijden ongeslagen en hebben ook in de Europa League nog geen punt verspeeld als ze donderdagavond aantreden tegen PSV. Afgelopen weekend moest ook Leeds United eraan geloven. Arsenal had het niet makkelijk maar won met 0-1.

Wanneer is Arsenal – PSV Eindhoven

De inhaalwedstrijd Arsenal – PSV in Groep A van de UEFA Europa League wordt op donderdag 20 oktober gespeeld. Het duel begint al om 19:00 uur en zal worden afgewerkt in het Emirates Stadium te Londen.

Volg al het voetbalnieuws over Europese wedstrijden, de Premier League, Eredivisievoetbal, Arsenal en natuurlijk PSV vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niks van je favoriete club(s)!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie