Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: AS Monaco – PSV Eindhoven

UEFA Champions League: AS Monaco – PSV Eindhoven

Echte voetballiefhebbers weten het: als de Johan Cruijff Schaal gespeeld is, dan begint het seizoen echt! En dat geldt zeker voor PSV Eindhoven. Op dinsdag 2 augustus speelt het namelijk de superbelangrijke wedstrijd tegen het Franse AS Monaco. De winnaar van dit tweeluik gaat naar de play-offs van de UEFA Champions League. Sporttribune blikt vooruit op AS Monaco – PSV Eindhoven!

Statistieken AS Monaco – PSV Eindhoven

In het afgelopen Europa League toernooi waren Monaco en PSV ook al aan elkaar gekoppeld. De Fransen wisten de Eindhovenaren twee keer van winst af te houden. In het Philips Stadion wonnen de Fransen met 1-2 en in Monaco werd het 0-0.

Dat puntje bleek voldoende om derde te worden en zo in de Conference League te mogen overwinteren, maar het was net niet genoeg om door te kunnen gaan in de Europa League. Dit keer zal PSV dus revanche zoeken en de Fransen willen aftroeven op jacht naar een Champions League groepsfase ticket.

PSV coach Ruud van Nistelrooij: “Een prijs pakken geeft veel vertrouwen”

Voor PSV trainer Ruud van Nistelrooij is zijn eerste echte werkweek als hoofdtrainer direct ook de belangrijkste. Zijn vuurdoop in de Johan Cruijff Arena overleefde hij met verve door Ajax met 3-5 te verslaan. En dat geeft vertrouwen voor de opdracht tegen AS Monaco. “Dit is een droomstart. Ik ben supertrots op de jongens. Ze hebben getoond als team te willen voetballen. Ook de invallers tilden het niveau omhoog. Vijf keer scoren tegen Ajax is gewoon heel goed. Drie tegengoals is misschien wat veel, maar een prijs pakken zo vlak voor de wedstrijden tegen AS Monaco: dat geeft veel vertrouwen!”

Ruud van Nistelrooij: “Als we deze uitwedstrijd tot een goed einde brengen, dan wacht ons een mooie return in Eindhoven” 

Van Nistelrooij genoot met volle teugen van de wedstrijd tegen Ajax en is van plan dat ook dinsdagavond in Monaco te gaan doen: “AS Monaco is de zwaarst denkbare tegenstander in deze voorronde, maar we moeten van onze eigen kracht uitgaan. Als we deze uitwedstrijd tot een goed einde brengen, dan wacht ons een mooie return in Eindhoven.”

Waar en wanneer is AS Monaco – PSV Eindhoven

De heenwedstrijd in de derde voorronde van de UEFA Champions League wordt op dinsdag 2 augustus gespeeld. Het duel zal worden afgewerkt in het Stade Louis II en staat onder leiding van de Italiaanse scheidsrechter Massa. Hij zal om stipt 20:00 uur op zijn fluitje blazen voor het begin van dit tweeluik.

Volg al het nieuws rondom de UEFA Champions League, AS Monaco en natuurlijk ook over PSV vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie