Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Voetbal Serie A: AS Roma – AC Milan

Voetbal Serie A: AS Roma – AC Milan

In de Italiaanse voetbalcompetitie wordt zaterdag de topper AS Roma – AC Milan gespeeld. Beide clubs zijn nog actief in het Europese voetbal en draaien in de Serie A ook mee in de top. Kan thuisploeg AS Roma na het succes tegen Feyenoord weer een succes boeken of gaat Champions League halve finalist AS Milan stunten in Rome? Sporttribune blikt vooruit op AS Roma – AC Milan.

Statistieken AS Roma – AC Milan

In de voorgaande onderlinge duels waren er telkens spannende tussenstanden te noteren en bleven de verschillen over het algemeen klein. Zo ook de vorige ontmoeting tussen beide clubs. De laatste keer dat de teams elkaar in Rome troffen, was er winst voor AC Milan (1-2).

Dat de Milanese formatie won, was overigens geen hele grote verrassing. In 2019 wonnen de Romeinen voor de laatste keer van Il Diavolo. Bijna vier jaar geleden werd het 2-1 voor de Romeinen.

Jose Mourinho (trainer AS Roma): “Natuurlijk wordt het duel tegen AC Milan zwaar voor ons”

AS Roma won vorige week in eigen Olimpico Stadion de kwartfinale van de Europa League tegen Feyenoord en kan zich nu gaan opmaken voor de wedstrijd tegen AC Milan. Trainer Jose Mourinho: “Het zal natuurlijk zaterdag tegen AC Milan heel zwaar voor ons worden, maar ik ben er nog zeker van dat we zo ver mogelijk kunnen komen en volgend seizoen de Champions League gaan spelen.

“Vechten tot het einde”

Afgelopen zondag verloor AS Roma nadat het in een slopend duel Feyenoord na penalty’s had uitgeschakeld in de UEFA Europa League met 3-1 uit bij Atalanta Bergamo. Nu mag Roma weer voor eigen publiek spelen en dat scheelt enorm, aldus Mourinho: “Onze fans staan altijd achter ons om ons aan te moedigen. In het Olimpico of daarbuiten begrijpen de mensen de principes van elke wedstrijd. Goed of slecht spelen, winnen of verliezen, blessures of niet, we vechten altijd tot het einde.”

Stefano Pioli (trainer AC Milan: “Gefocust blijven tegen AS Roma”

Wat geldt voor AS Roma geldt ook voor AC Milan: dit wordt een lastige pot. AC Milan trainer Stefano Pioli: “We moeten gefocust blijven en denken aan de wedstrijd van zaterdag tegen een sterke, fitte ploeg met een geweldige coach. We weten hoe we met AS Roma om moeten gaan. Ik heb het team verteld dat de wedstrijd in Rome onze definitieve plaatsing in de competitie zal bepalen. We hebben dan ook geen andere prikkels nodig.”

Europese kwalificatie

Behalve winst tegen Roma staat er zaterdag nog meer op het spel: kwalificatie voor Europees voetbal. Pioli: “We weten hoe belangrijk het is om de ploegen die boven ons staan te bereiken en we proberen dan ook de meeste wedstrijden te winnen in dit laatste deel van het seizoen. Hopelijk is dat straks goed genoeg voor Europese kwalificatie.”

Wanneer is AS Roma – AC Milan

De Italiaanse voetbalkraker AS Roma – AC Milan zal op zaterdag 29 april worden gespeeld in Stadio Olimpico te Rome. Het duel begint om exact 18:00 uur. Er staat dus veel op het spel in deze Serie A topper. AC Milan begint als nummer vier aan deze kraker en die plek is volgend seizoen goed voor deelname aan de UEFA Champions League. AS Roma is vijfde en dat betekent rechtstreekse deelname aan de UEFA Europa League.

Beide ploegen starten deze wedstrijd met een gelijk aantal punten: 56. Na deze onderlinge kraker in de 32 speelronde volgen er nog zes duels waarin punten gepakt kunnen worden.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie