Momenteel jij en 107 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Atalanta zoekt naar goede uitgangspositie woensdag tegen Real Madrid

Atalanta zoekt naar goede uitgangspositie woensdag tegen Real Madrid

Woensdag is het in de Champions League tijd voor Atalanta Bergamo – Real Madrid. Deze heenwedstrijd in de achtste finales vindt plaats in Bergamo waar het Nederlands getinte Atalanta moet proberen een goede uitgangspositie te verkrijgen voor de return in Estadio Bernabeu. Atalanta was vorig jaar de grote verrassing in de Champions League. De Italiaanse club stal de voetbalharten door steeds hartstochtelijk aan te vallen. Uiteindelijk was latere finalist PSG in de laatste minuut van de kwartfinale net iets te sterk voor Atalanta: 1-2.

Dit seizoen hoopt Atalanta het beter te doen. Het maakte alvast een goede start door de groepsfase te overleven. Ze deden dit ten koste van Ajax, dat als derde in poule eindigde. Een poule die overigens werd gewonnen door Liverpool.

Erik ten Hag: “Atalanta is moeilijk te verslaan”

Ajax coach Erik ten Hag is dan ook vol lof over de Italiaanse formatie: “Atalanta Bergamo is een hele goede ploeg. De formatie heeft ontzettend veel automatisme waarop het in elke situatie van een duel kan terugvallen. Daardoor zijn ze bijzonder moeilijk te verslaan.”

Geen Hateboer tijdens Atalanta Bergamo – Real Madrid

Eén van de sleutelspelers bij Atalanta Bergamo is Hans Hateboer. Hij kwam in 2017 over van FC Groningen en maakte sindsdien snel furore. Hateboer is zelfs vaste Oranjeklant. Hateboer, geboren op 9 januari 1994 in Beerta, is er woensdag in de wedstrijd Atalanta Bergamo – Real Madrid niet bij. Maar hij hoopt in de return wel weer van waarde te kunnen zijn voor zijn ploeg. Marten de Roon is wel van de partij. Spits Sam Lammers zat afgelopen weekeinde op de bank en zal daar woensdag waarschijnlijk ook zitten. Atalanta Bergamo won in de Serie A met 4-2 van SSC Napoli en coach Gian Piero Gasperini zal weinig reden hebben om te gaan wisselen.

Hateboer: “Ik zit hier op mijn plek”

De 27-jarige rechtervleugelverdediger geniet ondanks de problemen in het spronggewricht nog altijd van zijn verblijf in Bergamo: “Het leven bevalt mij zeer goed. We hebben vorig jaar natuurlijk een fantastisch jaar meegemaakt met het team. Dat maakt alles al een stuk gemakkelijker. De Italiaanse taal heb ik redelijk onder de knie, ik kan me goed verstaanbaar maken. Ik begrijp ook altijd wel wat de mensen me proberen te vertellen. Ik zit hier in alle opzichten op mijn plek.”

Atalanta coach Gian Piero Gasperini: “Vertrouwen getankt voor Real Madrid”

Marten de Roon is wel van de partij. Spits Sam Lammers zat afgelopen weekeinde op de bank en zal daar woensdag waarschijnlijk ook zitten. Atalanta Bergamo won in de Serie A met 4-2 van SSC Napoli en coach Gian Piero Gasperini zal weinig reden hebben om te gaan wisselen. “We hebben in die wedstrijd vertrouwen getankt voor de confrontatie met Real Madrid”, vertelt Gasperini na afloop.

Volg al het voetbalnieuws over de Champions League, Atalanta Bergamo en Real Madrid op onze voetbalnieuwspagina.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2023. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie