Momenteel jij en 95 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Athletic de Bilbao vs. Real Sociedad: in de finale om de Copa del Rey 2020

Athletic de Bilbao vs. Real Sociedad: in de finale om de Copa del Rey 2020

Zaterdag staat in Spanje de finale van de Copa del Rey, de Spaanse beker, op het programma. Let wel: we hebben het hier nog over de finale van seizoen 2020. In deze finale, die eigenlijk vorig seizoen gespeeld zou worden, staan Athletic de Bilbao en Real Sociedad tegenover elkaar.

Uitstel Copa del Rey finale 2020

Door de coronacrisis werd deze finale van het bekertoernooi van vorig seizoen uitgesteld, maar het duurde vervolgens even voordat er een datum kon worden vastgesteld. Dat had alles te maken met de maatregelen rondom de coronacrisis en de drukke voetbalagenda in Spanje. Uiteindelijk zal zaterdag de bekerfinale worden gespeeld, en daarmee staat Spanje voor een primeur.

Want niet alleen de finale van 2020 wordt deze maand gespeeld; ook de finale van seizoen ’20-’21 wordt in april afgewerkt. Een unieke situatie dus, en dat geldt zeker voor Athletic. De Baskische club staat namelijk in de finale van beide edities en dus kan de ploeg voor een unicum zorgen in de voetbalgeschiedenis door in √©√©n maand tijd tweemaal de beker te winnen.

Mocht de ploeg van trainer Marcelino Garcia Toral alleen de eerste finale (die van 2020) weten te winnen, dan zal Athletic slechts twee weken bekerhouder zijn geweest. Maar daar moet de ploeg nog even niet over nadenken.

Favoriet Athletic Bilbao РReal Sociedad 

Tegenstander Real Sociedad is licht favoriet tegen de Basken. Sociedad staat in de competitie op een keurige vijfde plaats, die recht geeft op Europees voetbal komend seizoen. De ploeg van trainer Imanol Alguacil zal ongetwijfeld een beker aan zijn palmares willen toevoegen, want de erelijst van Sociedad is vrij bescheiden. De laatste prijs dateert uit 1987, toen voor de tweede maal de beker werd gewonnen. Athletic doet het wat dat betreft een stuk beter met maar liefst 23 bekertitels.

Toch kijkt Sociedad-trainer Alguacil vol vertrouwen richting de finale. “De finale is een hele mooie kans voor ons om een prijs te pakkent. Met dit jonge team doen we het erg goed. Het is wel jammer dat er geen supporters aanwezig mogen zijn, maar voor hen proberen we uiteraard de finale te winnen.”

Dat wordt dus bijzonder spannend. Ook Athletic-coach Marcelino heeft zin in de eerste van de twee finales die zijn ploeg deze maand speelt: “Er zijn geen zenuwen, er is vooral opwinding. We tellen af naar deze finales. Iedereen is ervan overtuigd dat we deze maand minimaal √©√©n finale zullen winnen.”

Spaanse bekerstrijd 2020

De wedstrijd van komende zaterdag zal dus een spannende worden. Sociedad doet het in de competitie beter dan Athletic, maar die laatste staat juist bekend om zijn goede prestaties in het bekertoernooi. De finale om de Copa del Rey 2020 tussen Athletic en Real Sociedad wordt zaterdag 3 april gespeeld. Op die dag wordt de aftrap in speelstad Sevilla om 21.30 uur verricht.

Volg al het internationale voetbalnieuws via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een ‚ā¨20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie