Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Spaanse voetbaltopper: Atletico Madrid – FC Barcelona

Spaanse voetbaltopper: Atletico Madrid – FC Barcelona

In de Spaanse voetbalcompetitie La Liga wordt dit weekeinde de topper Atletico Madrid – FC Barcelona gespeeld. Memphis Depay en Frenkie de Jong mogen dus in het nieuwe jaar direct aan de bak. Sporttribune blikt vooruit op de kraker Atletico Madrid – Barcelona.

Statistieken Atletico Madrid – FC Barcelona

In de Head 2 Head statistieken over de laatste vijf onderlinge ontmoetingen zien we dat Atletico Madrid twee keer als winnaar van het veld stapte. FC Barcelona won slechts één keer en de overige twee La Liga ontmoetingen eindigde in een gelijkspel.

De laatste keer dat beide Spaanse topclubs tegenover elkaar stonden, was op 6 februari 2022. In Camp Nou wist thuisploeg La Blaugrana met 4-2 te winnen van de bezoekers uit Madrid. Het was de eerste zege op Atletico sinds 1 december 2019.

Diego Simeone: “Ik stel meer teleur dan mijn spelers”

Voor Atletico Madrid coach heeft de kraker tegen FC Barcelona een extra persoonlijk tintje. Zijn ploeg stelde dit seizoen tot nu toe teleur doordat het uitgeschakeld is in de Champions League en pas derde is in La Liga. Simeone steekt hiervoor de hand in eigen boezem: “Als je kijkt naar ons team, zie je dat we vier spelers hebben die in de WK-finale stonden. Misschien ben ik, de trainer, degene die niet alles heeft gegeven. Ik moet me verbeteren zodat mijn spelers zich kunnen verbeteren in de competitie. Het ligt aan mij. Ik stel meer teleur dan mijn spelers.”

Xavi Hernandez: “Alle vertrouwen in dat Lewandowksi meespeelt”

FC Barcelona coach Xavi Hernandez kende een stroeve herstart na het WK voetbal. Tegen stadsgenoot Espanyol werd gelijkgespeeld en in de Copa del Rey wedstrijd tegen het nietige CF Intercity was er een verlenging nodig om door te bekeren: 3-4.

De wedstrijd tegen Atletico lijkt dan ook op een slecht moment te komen voor Barça, dat nog zoekende is naar de goede vorm. Topspits Robert Lewandowski is dan ook keihard nodig, maar de Pool hangt nog een schorsing boven het hoofd. Barcelona heeft deze echter aangevochten, waardoor de topschutter waarschijnlijk tegen Atletico gewoon mee kan spelen. Xavi: “We hebben er alle vertrouwen in dat hij tegen Atlético Madrid kan spelen.”

Wanneer is Atletico Madrid – FC Barcelona

De La Liga Santander topper Atletico Madrid – FC Barcelona wordt op zondag 8 januari gespeeld. Het duel in het Wanda Metropolitano begint om 21:00 uur.

Hoe vergaat het Frenkie de Jong en Memphis Depay in Madrid? Volg alle verrichtingen van de Spaanse topclubs en in het bijzonder Atletico Madrid en Barcelona vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie