Momenteel jij en 55 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Beladen derby in La Liga: Atletico Madrid – Real Madrid

Beladen derby in La Liga: Atletico Madrid – Real Madrid

In de Spaanse voetbalcompetitie is het zondag weer tijd voor de meest beladen derby van Spanje: Atletico Madrid – Real Madrid. Beide clubs willen niet voor elkaar onder doen en dus zal ook deze editie van de stadsderby weer met het mes tussen de tanden worden afgewerkt. Sporttribune blikt vooruit op de clash tussen de twee voetbalgrootmachten uit de Spaanse hoofdstad.

Statistieken Atletico Madrid – Real Madrid

Als we de Head 2 Head statistieken van deze stadsderby bekijken dan zien we dat in de laatste vijf onderlinge ontmoetingen Real Madrid drie keer als winnaar van het veld stapte. Eén keer eindigde de Madrid kraker in onbeslist en één keer won Atletico de stadsderby.

Die zege boekte Atletico Madrid overigens in de laatste clash tussen beide clubs. Deze werd op 8 mei van dit jaar gespeeld, op een moment dat Real de titel al binnen had. Atletico profiteerde optimaal en won met 1-0 van de stadsgenoot. Matchwinner werd de Belg Yannick Carrasco die een strafschop promoveerde tot doelpunt.

Diego Simeone: “We gaan zeer belangrijke wedstrijd spelen tegen Real”

Atletico Madrid verloor eerder deze week de Champions League wedstrijd van Bayer 04 Leverkusen met 2-0. Nu moet de ploeg van trainer Diego Simeone zich paraat maken voor de stadsderby tegen Real Madrid. “We gaan een heel belangrijke wedstrijd spelen, zoals altijd tegen onze rivaal. Ze beleven weer een geweldige periode. We zullen het spel moeten spelen waarvan we denken dat we ze pijn kunnen doen”, zegt de trainer van Los Colchoneros.

“La Liga zal altijd competitief zijn”

De trainer van Atletico voorspelt een zware wedstrijd tegen de huidig regerend kampioen. “La Liga zal altijd competitief zijn omdat er heel goede teams zijn. Er is een groep van vijf of zes teams in het bovenste deel die heel goed werken. We gaan wedstrijd voor wedstrijd spelen en we werken als team”, aldus trainer Simeone.

Carlo Ancelotti: “Intelligent spelen tegen Atletico de Madrid”

Real Madrid wist eerder deze week wel te winnen in de Champions League. In eigen stadion versloeg de ploeg van trainer Carlo Ancelotti het Duitse RB Leipzig met 2-0. De coach en zijn team gaan dan ook met veel zelfvertrouwen op pad naar de stadsgenoot in Madrid. “Ik wil dat mijn spelers intelligent spelen tegen Atletico Madrid, op een eenvoudige manier, want zo kunnen we de wedstrijd winnen”, zegt de trainer van Real Madrid.

“Mentale aspect is erg belangrijk”

Real Madrid heeft al lange tijd niet meer verloren. Trainer Ancelotti wil ook bij Atletico Madrid drie punten weghalen. “Elk team heeft zijn eigen speelstijl en het beste wat we kunnen doen is de onze op het speelveld opleggen. Het mentale aspect is erg belangrijk in dit soort wedstrijden”, besluit de coach van Los Blancos.

Wanneer is Atletico Madrid – Real Madrid

De Spaanse voetbalcompetitie topper Atletico Madrid – Real Madrid wordt op zondag 18 september gespeeld en begint om 21:00 uur in Wanda Metropolitano. Mis niks van het Spaanse clubvoetbal, La Liga Santander en de verrichtingen van beide clubs uit Madrid door dagelijks plaats te nemen op de virtuele Sporttribune!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie