Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Conference League: FC Dundee – AZ Alkmaar

UEFA Conference League: FC Dundee – AZ Alkmaar

In de derde en laatste voorronde voor de Conference League play-offs speelt AZ op donderdag 4 augustus een uitwedstrijd bij het Schotse FC Dundee United. De Alkmaarders ruiken Europees voetbal, maar moeten deze horde nog wel nemen om in de race te blijven. Sporttribune blikt vooruit op FC Dundee – AZ Alkmaar in de UEFA Europe Conference League 2022 – 2023.

Statistieken FC Dundee – AZ Alkmaar

Beide clubs kwamen nog niet eerder tegen elkaar uit in officiële duels. Wel werd in 2015 een oefenduel gespeeld tussen beide teams. Die ontmoeting eindigde in een simpele 3-1 overwinning voor de Alkmaarders.

AZ speelde in de vorige voorronde tegen Tuzla City en maakte het zichzelf lastig door thuis met slecht 1-0 te winnen. Die valse start werd echter meer dan goed gemaakt dankzij de ruime 0-4 uitzege bij Tuzla City.

Pascal Jansen: “Op basis van kwaliteit verplicht om van Dundee te winnen”

AZ trainer Pascal Jansen kijkt op de clubwebsite vooruit naar de heenwedstrijd tegen Dundee United. “We treffen nu een ploeg die beter is dan Tuzla City. Maar wij zijn op basis van kwaliteit nog altijd verplicht om de wedstrijden tegen Dundee United te winnen”, zegt de coach van de Alkmaarse ploeg.

AZ trainer Jansen: “Lange route naar de loting van de groepsfase”

Dat zal dan wel moeten gebeuren met iets beter spel dan in de afgelopen duels, zo stelt Jansen. “We moeten heel zuiver zijn, meer creëren en meer doelpunten maken. Het is een lange route naar de loting van de groepsfase, maar we zijn er bijna. Donderdag zullen we tegen Dundee United de volgende stap gaan zetten.”

Play-offs

Mocht AZ doorstoten tot de play-offronde van de UEFA Europa Conference League, dan treft het de winnaar van het tweeluik tussen Riga FC en Gil Vicente. De wedstrijden in de play-offronde worden gespeeld op donderdag 18 en donderdag 25 augustus.

Op de site van de Alkmaarders staat alvast een korte analyse van de mogelijke tegenstanders: Gil Vicente FC eindigde vorig jaar als vijfde in de Portugese competitie. Daarmee bemachtigde het een ticket voor de derde voorronde van de Conference League. Riga FC heeft er al een aantal wedstrijden op zitten. In de eerste voorronde waren de Letten te sterk voor Derry City (0-2 & 2-0) en in de tweede voorronde was MFK Ružomberok het slachtoffer (0-3 & 2-1).

Wanneer is FC Dundee – AZ Alkmaar

De UEFA Conference League wedstrijd FC Dundee – AZ Alkmaar is op donderdag 4 augustus en begint om 21:00 uur. Kan AZ in Schotland al een eerste stap zetten richting de volgende ronde? Volg het vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online sportplatform waar je vliegensvlug alles leest over de Conference League, AZ Alkmaar en de Nederlandse Eredivisieclubs in Europa.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie