Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Vitesse Arnhem – sc Heerenveen

Eredivisie: Vitesse Arnhem – sc Heerenveen

In de Nederlandse Eredivisie staat in speelronde drie de clash tussen Vitesse en Heerenveen op het programma. Beide clubs barsten van de ambitie, maar zijn het seizoen niet heel voortvarend begonnen. Kunnen ze in dit duel uit de schaduw van de andere club treden en zichzelf oprichten? Sporttribune.nl blikt vooruit op Vitesse Arnhem – sc Heerenveen.

Statistieken Vitesse Arnhem – sc Heerenveen

De vorige keer dat beide clubs elkaar op het voetbalveld tegenkwamen was op 8 mei van dit jaar. Ook toen in Arnhem. De bezoekers uit Heerenveen wisten dat duel destijds te winnen en namen de drie punten dus mee naar Friesland.

Het zag er in de eerste helft eerst nog wel goed uit voor de thuisploeg. Bero bracht de formatie van trainer Thomas Letsch in de blessuretijd van die eerste helft op 1-0. Heerenveen voerde vervolgens wat wissels door en in de 75e minuut tekende Sarr voor de 1-1. Daarmee was het leed voor Vitesse nog niet geleden, want diezelfde Sarr zorgde amper tien minuten later voor de 1-2. En dat werd ook de eindstand.

Kjell Scherpen nieuwe doelman Vitesse

Vitesse roerde zich afgelopen week op de transfermarkt en nam doelman Kjell Scherpen over van Ajax. Scherpen zelf is zeer verheugd met zijn overstap naar Vitesse. “Dit voelt als de beste keuze die ik op dit moment kon maken. Ik ken Vitesse als een mooie en gevestigde club in de Eredivisie. Voor mijn gevoel pas ik hier goed; als voetballer, maar ook als mens”, aldus de sluitpost, die rugnummer 16 gaat dragen in Arnhem. “Vitesse kent niet de beste seizoenstart, maar we gaan er alles aan doen om zo snel mogelijk de punten binnen te halen. Uiteraard hoop ik daar mijn steentje aan te kunnen bijdragen.”

Sven van Beek tekent tot 2025 bij sc Heerenveen

Ook Heerenveen sleutelde aan de selectie door Sven van Beek langer aan zich te binden. De verdediger staat nu tot 2025 onder contract bij de Friezen. Technisch manager Ferry de Haan is zeer content met de contractverlenging: “Sven is een betrouwbare verdediger met de juiste mentaliteit en heeft afgelopen seizoen laten zien altijd voorop in de strijd te gaan. Hij heeft zich ontwikkeld tot één van de leiders van dit team en is dan ook niet voor niets verkozen tot aanvoerder. We zijn blij en trots dat we met Sven als aanvoerder voor mooie prestaties gaan.”

Wanneer is Vitesse Arnhem – sc Heerenveen

Het Eredivisieduel Vitesse Arnhem – sc Heerenveen wordt gespeeld op zaterdag 20 augustus 2022 in de Gelredome te Arnhem. De wedstrijd begint om 16:30 uur.

Volg al het Eredivisie voetbalnieuws over Vitesse, Heerenveen en de andere clubs in de hoogste Nederlandse voetbalklasse vanaf de eerste rij op de Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie