Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Topper in Eredivisie: AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

Topper in Eredivisie: AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

Op zondag 18 september staat de Eredivisie topper AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam op het programma. Het is één van de twee krakers die op deze Super Sunday wordt afgewerkt, want in Eindhoven staat PSV – Feyenoord op de rol. Wie wint de topper in Alkmaar? Sporttribune.nl blikt vooruit op een heerlijke pot voetbal tussen AZ en Ajax!

Statistieken AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

In de afgelopen onderlinge duels was er eigenlijk telkens een ander scenario dat opgeld deed. Van de laatste drie wedstrijden tussen AZ en Ajax werd er één gewonnen door AZ, ook eentje door Ajax en werd er ook eenmaal gelijkgespeeld.

Dat gelijkspel vond plaats op 8 mei 2022 tijdens speelronde 32. Een cruciale speelronde, zo bleek later. PSV verspeelde twee punten bij Feyenoord door een zeer late strafschop voor de Rotterdammers: 2-2. Ajax kwam in Alkmaar al snel op 0-1 door Bryan Brobbey, maar in de tweede helft wist AZ die achterstand om te zetten in een voorsprong. Pavlidis was vlak na rust verantwoordelijk voor de 1-1 en Evjen bracht de thuisploeg zelfs op een 2-1 voorsprong. In de slotfase bezorgde Alvaraz Ajax alsnog een punt. En omdat PSV ook gelijkspeelde tegen Feyenoord leverde dat punt Ajax uiteindelijk de titel op.

Recente uitslagen

AZ gaat het duel met de Amsterdammers in met een 4-1 zege op FC Vaduz in de UEFA Conference League. In de Eredivisie speelde de Alkmaarders afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen FC Twente, waardoor AZ nu op de vierde plaats staat in de Nederlandse Eredivisie.

Ajax verloor afgelopen dinsdag in de UEFA Champions League met 2-1 bij Liverpool FC. De ploeg van trainer Alfred Schreuder liep daarbij het eerste averij van dit seizoen op, want voor deze nederlaag hadden de Amsterdammers al hun duels (glansrijk) gewonnen.

Wanneer is AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

De Eredivisie topper AZ – Ajax wordt op zondag 18 september gespeeld in het AFAS stadion te Alkmaar. Het duel is de afsluiting van de zevende speelronde en begint om 16:45 uur. Kan AZ koploper Ajax pijn doen in deze Noord-Hollandse derby? Of herstelt Ajax zich in deze Eredivisie topper van de Champions League nederlaag door AZ te verslaan?

Volg al het nieuws rondom de Eredivisie, AZ Alkmaar en Ajax Amsterdam vanaf de eerste rang via het online nieuwskanaal over het Nederlandse voetbal: Sporttribune.nl. Bezoek ons dagelijks voor je broodnodige portie voorpret en mis niks van de topwedstrijden in binnen- en buitenland!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie