Momenteel jij en 93 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europe Conference League: AZ Alkmaar – Tuzla City

Europe Conference League: AZ Alkmaar – Tuzla City

Op donderdag 21 juli begint het nieuwe voetbalseizoen voor AZ al. De Alkmaarders spelen dan een thuiswedstrijd in de tweede voorronde van de Europe Conference League. Tegenstander van de Noord-Hollanders is het Bosnische Tuzla City. Sporttribune blikt vooruit op AZ Alkmaar – Tuzla City in de UEFA Conference League 2022 – 2023.

Statistieken AZ Alkmaar – Tuzla City

AZ speelde in de voorbereiding drie duels tegen buitenlandse ploegen en รฉรฉn wedstrijd tegen een Nederlandse tegenstander. PEC Zwolle was de gelukkige en ging met 3-1 onderuit tegen de Alkmaarders. Hierna volgde twee Griekse tegenstrevers: PAOK Saloniki en Olympiakos. Tegen PAOK werd gelijkgespeeld. En van Olympiakos werd verloren: 0-1.

Gelukkig voor AZ werd het laatste oefenduel in de aanloop na het tweeluik met Tuzla City wel gewonnen. Het Belgische Westerlo werd met 1-0 verslagen dankzij een late goal van Evjen. En dus kan AZ met vertrouwen toewerken naar de komst van Tuzla.

Tuzla City: de grote onbekende

Tuzla City is geen naam die we vaak voorbij horen komen in het internationale voetbal. De Bosnische formatie wist echter al wel een ronde te overleven in deze Conference League kwalificatiereeks. Tre Penne werd overtuigend opzij gezet dankzij een 6-0 (!) thuisoverwinning en een 0-2 uitzege.

Pascal Jansen: “Ik ken Tuzla City niet”

Ook AZ coach Pascal Jansen zag die uitslagen voorbijkomen, maar kan daar nog geen conclusies aan verbinden: “Ik kende de club niet. We gaan rustig naar de 21ste toewerken. Dat is het moment dat we ons van onze beste kant moeten presenteren. Dit is dus het eerste piekmoment voor ons.”

Wanneer is AZ Alkmaar – Tuzla City

De heenwedstrijd in de voorronde van de UEFA Europe Conference League AZ Alkmaar – Tuzla City wordt op donderdag 21 juli gespeeld. Het duel vindt dus plaats in het AFAS Stadion te Alkmaar. Het duel begint om 20:30 uur.

Volg het nieuws over AZ, Tuzla City en dus ook de Conference League seizoen 2022 – 2023 vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie