Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Conference League slotronde: AZ Alkmaar – Dnipro

Conference League slotronde: AZ Alkmaar – Dnipro

In de laatste groepsfase wedstrijd van de Conference League mag AZ thuis spelen. De Alkmaarders zijn al zeker van groepswinst en overwintering in Europa en dus belooft het een galavoorstelling te worden. AZ zal het thuispubliek nog één keer willen vermaken op een Europees voetbalavondje, alvorens de winterstop ingaat. Sporttribune.nl blikt vooruit op AZ Alkmaar – Dnipro in het AFAS stadion te Alkmaar.

Statistieken AZ Alkmaar – Dnipro

Dnipro uit de Oekraïne is vanwege de oorlog in dat land de meest bijzondere deelnemer aan het UEFA Europe Conference League toernooi in dit seizoen. De club speelt geen thuiswedstrijden en omdat de competitie in dat land stilligt, zijn de Conference League duels de enige wedstrijden van belang voor de spelers en staf.

Toen AZ de uitwedstrijd moest spelen tegen Dnipro werd er dan ook net over de grens van de Oekraïne gevoetbald. Het werd gelukkig geen slagveld voor AZ, maar de Alkmaarders hadden duidelijk wel moeite met de tegenstander en omstandigheden. De ploeg van trainer Pascal Jansen won uiteindelijk met 0-1, wat genoeg was voor de eerst drie punten in de poulefase.

Pascal Jansen (AZ Alkmaar – trainer): “We zijn goed voorbereid op Dnipro”

AZ Alkmaar wist in de aanloop naar deze slotronde in de groepsfase van Conference League ook in de Eredivisie te winnen. Na de nederlaag tegen Excelsior konden er dit weekeinde weer drie punten worden bijgeschreven na een 2-1 zege op FC Volendam. Tot tevredenheid van AZ coach Pascal Jansen: “Ik denk dat we goed voorbereid zijn.”

Vakantiegangers

Dat AZ al geplaatst is voor de volgende ronde mag geen excuus zijn om een snipperdag te nemen. De fans komen immers naar het stadion om hun club te zien winnen en dus neemt Jansen ook dit laatste duel superserieus, ook al is tegenstander Dnipro ook al zeker van overwintering: “We nemen geen vakantiegangers mee naar het stadion, dus we vragen ook nu van iedereen maximale inzet.”

Oorlog in Oekraïne: geen wedstrijdritme

Door de oorlog speelt Dnipro in eigen land ook geen competitiewedstrijden. Daardoor heeft AZ meer wedstrijdritme. Een feit waarmee Dnipro coach Gorodov zo min mogelijk mee bezig wil zijn. In zijn vooruitblik richt hij zich dan ook alleen op het voetballende deel van de klus in Alkmaar: “We zullen ernaar streven om te winnen. Om dit te doen, is het noodzakelijk dat geen enkele voetballer van het team uitvalt in de aanloop naar AZ. Ook is het nodig dat elke speler zoveel mogelijk duels wint en dat iedereen het spelplan uitvoert. Op het veld zullen de jongens agressief en moedig moeten zijn.”

Wanneer is AZ Alkmaar – Dnipro

De UEFA Europe Conference League groepswedstrijd uit speelronde 6 van het 2022 – 2023 seizoen wordt op donderdag 3 november gespeeld in het AFAS stadion te Alkmaar. Volg al het nieuws over dit duel en de komende wedstrijden van AZ in Nederland én Europa via Sporttribune.nl en lees dagelijks actueel sportnieuws vanaf de eerste rij!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie