Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

AZ Alkmaar – Dundee United: haalt AZ de volgende ronde van de Conference League?

AZ Alkmaar – Dundee United: haalt AZ de volgende ronde van de Conference League?

AZ zal donderdagavond in het eigen AFAS stadion in de achtervolging moeten op het Schotse Dundee United. De Alkmaarders gingen vorige week in de uitwedstrijd met 1-0 onderuit en die achterstand dient rechtgezet te worden om door te gaan naar de volgende ronde. Haalt AZ de play-offs? Sporttribune.nl blikt vooruit op AZ Alkmaar – Dundee United.

Statistieken AZ Alkmaar – Dundee United

De uitwedstrijd in Schotland verliep voor AZ dus niet volgens plan. Hoewel het elftal van trainer Pascal Jansen niet slecht speelde en zelfs wat kansen kreeg zat een (ruime) zege er nooit echt in vorige week. Dat moet komende donderdag anders.

En dat besef lijkt inmiddels ook in Alkmaar doorgedrongen te zijn. De Eredivisie start van de Noord-Hollandse formatie was namelijk veelbelovend. Thuis werd Go Ahead Eagles vakkundig en relatief simpel opzij gezet. AZ won de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2022 – 2023 met 2-0.

AZ trainer Pascal Jansen: “Schepje er bovenop donderdag”

Voor AZ trainer Pascal Jansen had het best wat minder spannend mogen zijn. De wedstrijd tegen Go Ahead geeft hem echter wel weer vertrouwen voor de return. “Ik hoop dat mijn ploeg dat niveau kan doortrekken naar de return tegen Dundee en dan het liefste nog een schepje er bovenop.”

Jansen is tevreden over de selectie die hij tot zijn beschikking heeft en verwacht niet direct dat er nog spelers weggaan of bijkomen. Volgens hem zijn er nog enkele talenten die ‘door kunnen groeien’ en daarmee het niveau van AZ verder kunnen ophogen.

Hobie Verhulst: “Volle bak geven om de 1-0 achterstand weg te poetsen”

Ook AZ doelman Hobie Verhulst put vertrouwen uit de ‘clean sheet’ in de Eredivisie opener. “Dit moeten we doortrekken naar donderdag. Dat is natuurlijk een heel belangrijk duel en dan moeten we volle bak geven om 1-0 achterstand weg te poetsen. Ik heb er ontzettend veel zin in. Laat ze maar komen!”

Wanneer is AZ Alkmaar – Dundee United FC

De Europe Conference League

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie