Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: AZ Alkmaar – FC Groningen

Eredivisie: AZ Alkmaar – FC Groningen

In het AFAS stadion te Alkmaar wordt zaterdagavond de Eredivisie voetbalwedstrijd AZ Alkmaar – FC Groningen gespeeld. Sporttribune.nl blikt in deze voorbeschouwing vooruit op dit competitieduel uit de 25ste speelronde van de Nederlandse Eredivisie.

Statistieken AZ Alkmaar – FC Groningen

Beide clubs troffen elkaar dit seizoen al in de Euroborg te Groningen. De thuisploeg had in speelronde acht weinig in te brengen tegen de gasten uit Alkmaar. Al na drie minuten stond het 0-1. Dani de Wit opende namens AZ toen de score.

Nog voor rust wist Karlsson er 2-0 van te maken. Pepi deed namens Groningen nog wat terug waardoor beide ploegen met een 1-2 stand de kleedkamers opzochten.

Na de thee was FC Groningen heel even de bovenliggende partij maar het was opnieuw AZ dat scoorde. Kerkez schoot de 1-2 binnen en gaf daarmee de aftrap voor een invasie van het FC Groningen doel. Kans op kans volgde waardoor in de 85e minuut de onvermijdelijk 1-4 viel. Lahdo bepaalde met zijn treffer dan ook de eindstand.

Pascal Jansen (trainer AZ): “Genieten, maar niet te uitbundig”

In Alkmaar is de sfeer de hele week al opperbest Na de 1-2 uitzege bij Lazio Roma kan het vertrouwen richting de competitiewedstrijd tegen FC Groningen bijna niet groter zijn: “We genieten nog van onze overwinning in Rome. De wedstrijd tegen Lazio Roma geeft enorm veel voldoening, maar we kunnen niet te uitbundig genieten, want zaterdag spelen we weer tegen FC Groningen.

Pittige wedstrijd

Jansen heeft de spelers ook op het hart gedrukt dat ze gefocust moeten blijven. Ook richting zaterdag: “We moeten snel omschakelen. De Groningers boeken wisselende resultaten, maar verdedigend worden ze steeds stabieler. We hebben ze goed in kaart gebracht en we zijn voorbereid op een pittige wedstrijd zaterdag.”

Dennis van der Ree (trainer FC Groningen): “Hopelijk een punt of meer in Alkmaar”

FC Groningen bungelt al maandenlang onderin en probeert uit alle macht omhoog te krabbelen, maar krijgt nu een zwaar programma voorgeschoteld dat daarbij niet echt helpt. Vorige week trof het koploper Feyenoord en nu dus AZ, de nummer drie van dit moment. “Dat we vorige week verloren van Feyenoord is uiteraard een domper, maar ik zie ook hoe we de laatste weken trainen en spelen. We kijken niet te veel naar onze tegenstanders en proberen elke week weer punten te halen. En die gaan we ook zeker halen. Hopelijk zaterdag al tegen AZ in Alkmaar.

Schepje bovenop doen

“We moeten, willen winnen en doorgaan. We gaan langzaam aan stapjes vooruit. We zullen er zaterdag tegen AZ een schepje bovenop moeten doen om er een wedstrijd van te kunnen maken. Dit betekent negentig minuten of meer strijd leveren en de duels aangaan.”

Wanneer is AZ Alkmaar – FC Groningen

Als koning winter op zaterdag Nederland weer verlaten heeft, dan zal AZ Alkmaar – FC Groningen om 20:00 uur worden afgetrapt. Scheidsrechter bij het duel in het AFAS Stadion is Pol van Boekel.

AZ mist een heel rijtje selectiespelers. Bazoer en Dani de Wit zijn daarvan de belangrijkste. Bij Groningen ontbreekt de Zweed Abraham door een knieblessure, de Noor Dybvik Määttä is geschorst en Oratmangoen zit in de ziekenboeg met een hersenschudding.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie