Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Topper speelronde 6 Eredivisie: AZ Alkmaar – FC Twente

Topper speelronde 6 Eredivisie: AZ Alkmaar – FC Twente

De topper in de zesde speelronde van de Nederlandse voetbalcompetitie is de wedstrijd AZ Alkmaar – FC Twente Enschede. Beide ploegen gaan met een goed gevoel deze topper in: AZ won midweeks in de Conference League en FC Twente won vorige week met 2-1 van PSV. Sporttribune.nl blikt vooruit op wat weleens een spannend duel kan gaan worden: AZ Alkmaar – FC Twente.

Statistieken AZ Alkmaar – FC Twente

Zowel AZ als FC Twente zijn goed begonnen aan het nieuwe Eredivisieseizoen. De ploeg uit Enschede verloor slechts één keer (van FC Volendam) en AZ is nog ongeslagen deze competitie.

In de onderlinge duels zien we dat AZ in veel gevallen de overhand heeft, maar vorig seizoen waren de rollen omgedraaid. FC Twente won twee keer van AZ. In de Grolsch Veste werd het 3-1 voor de Tukkers en in het AFAS Stadion won de ploeg van trainer Ron Jans met 0-1.

Pascal Jansen: “Belangrijke wedstrijd tegen FC Twente”

FC Twente trainer Pascal Jansen weet dat ze om bij de top van de Eredivisie te kunnen blijven ook dit weekend weer drie punten moeten pakken. AZ-trainer Pascal Jansen neemt de wedstrijd tegen FC Twente dan ook heel serieus. “Dit wordt een hele belangrijke wedstrijd voor ons om te zien waar we staan. Hun groei dit seizoen is uitermate knap”, zegt AZ-trainer Jansen.

“FC Twente is moeilijk te verslaan”

Trainer Jansen vindt FC Twente een sterke ploeg en een lastige tegenstander. “Ze hebben een competitieve selectie samengesteld en uit het halen van spelers als Lars Unnerstall en Ricky van Wolfswinkel spreekt ambitie. Ze maken die ook waar in de Eredivisie en zijn moeilijk te verslaan”, aldus trainer Jansen.

Ron Jans: “AZ is onberekenbaar”

Ook Twente-trainer Ron Jans spreekt met respect over de tegenstander. Begin dit jaar won hij met zijn team in het AFAS Stadion van AZ, maar de coach van de Tukkers weet hoe lastig de Alkmaarders kunnen zijn. “AZ is onberekenbaar. We zullen er vol op moeten vliegen. Zoals we dat ook tegen PSV hebben gedaan”, aldus de trainer van FC Twente.

“AZ krijgt steeds meer vertrouwen”

De trainer hoopt op een soortgelijke wedstrijd als tegen PSV. Vorige week won FC Twente met 2-1 van de Eindhovenaren. “AZ krijgt steeds meer vertrouwen naarmate je ze in hun spel laat komen. We moeten er dus direct  staan en er niet te makkelijk over denken. We moeten tegen AZ hetzelfde opbrengen als tegen PSV en dan maken we zeker kans”, zo besluit de coach van FC Twente.

Wanneer is AZ Alkmaar – FC Twente

Het Eredivisieduel AZ Alkmaar – FC Twente wordt op zondag 11 september gespeeld in het AFAS stadion te Alkmaar. Beide ploegen zullen om 16:45 uur aftrappen. De wedstrijd zal worden geleid door scheidsrechter Pol van Boekel.

Volg al het voetbalnieuws over de Eredivisie, AZ en Twente vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl en mis niks van het Nederlandse betaalde voetbal!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie